87% van de Nederlanders heeft een bucket list om uit te voeren

Reiskeuzes (groot)ouders als inspiratiebron voor millenials. Wereldwonderen en nieuwe cultuur zijn meer in trek dan Michelin sterrenrestaurants. 23% van de jongeren heeft als bucket list wens een Selfie onder een waterval (23%) of op een bergtop (24%). Hiernaast willen Nederlandse reizigers willen het liefst een gratis hotelovernachting in New York (40%) of Las Vegas (32%).

Traditionele bestemmingen

Bucket lists met alleen maar traditionele bestemmingen bestaan niet meer. De top 5 bucket list ervaringen zijn:

 • Het Noorderlicht zien (39%)
 • Een roadtrip maken naar afgelegen dorpjes (35%)
 • Skydiven (30%)
 • De Niagara falls bezoeken (29%)
 • De Route 66 rijden (28%)
 •  

   

  Reispartner

  87% van de Nederlanders heeft een bucket list. Dit is vooral belangrijk voor millenials die de reis van hun leven boeken. Daarnaast wil bijna een kwart van de millenials activiteiten van zijn bucket list afstrepen met zijn ouders, opa’s of oma’s – dat is meer dan met celebrities (8%) of alleen reizen (19%). En waar halen millenials hun inspiratie voor een bucket list vandaan? De nieuwste trend laat zien dat (groot)ouders niet alleen een goede reispartner zijn, maar ook een grote inspiratiebron voor jonge reizigers. Zij leren hen om het meest uit hun leven te halen waardoor een vijfde (19%) van de mensen onder de 30 jaar inspiratie haalt uit avonturen van hun (groot)ouders.

  Bucket list activiteiten

  Reizigers bezoeken liever wereldwonderen (45%), leren een nieuwe cultuur kennen (44%) en ontmoeten nieuwe mensen (37%), dan dat ze musea willen bezoeken (15%) of in een Michelin sterrenrestaurant willen eten (16%). Meer dan een op de tien reizigers wil iets ongebruikelijks of eigenzinnigs proberen, zoals de Kerstman ontmoeten in Lapland, leren hoe je parkour kunt doen of graffiti spuiten in een stad.

   

   

  Een selfie nemen met een waterval of op een bergtop staat op bijna een kwart van de bucket lists (resp. 23% en 24%). Klassieke toeristische hotspots worden steeds minder populair. Een derde van de ondervraagden wil afgelegen dorpjes bezoeken, terwijl slechts 13% de Eiffeltoren het liefst toevoegt aan zijn bucket list.

  Rewards programma

  Het onderzoek is wereldwijd uitgevoerd door Hotels.com om zijn Rewards programma te vieren. Het programma geeft leden één gratis hotelovernachting voor elke tien betaalde overnachtingen. Ondervraagden willen het liefst een gratis overnachting in New York (40%) en Las Vegas (32%), gevolgd door Dubai (20%), Tokio (17%) en Sydney (16%). Reizigers willen graag overnachten in een kasteel, een strandhut of een boomhuthotel, maar op een gedeelde nummer 1 staan het Emirates Palace in Abu Dhabi, The Plaza in New York en het slapen in een onderwaterhotel.

  De top 10 bucket list plaatsen om te overnachten zijn:

 • Emirates Palace, Abu Dhabi (24%)
 • The Plaza, New York (24%)
 • Een onderwaterhotel (24%)
 • Burj Al Arab Jumeriah, Dubai (23%)
 • Een kasteel (22%)
 • Bellago, Las Vegas (21%)
 • Een strandhut (20%)
 • The Beverley Hills Hotel, Beverley Hills (20%)
 • The Riz, Parijs (17%)
 • Een boomhuthotel (16%)
 • Nieuwe trend

  Isabelle Pinson, vice president, EMEA voor het merk Hotels.com, zegt:

  “Millenials die voor reisinspiratie bij hun (groot)ouders aankloppen is een nieuwe trend. We willen iedereen aanmoedigen om dingen op hun bucket list af te vinken. Wanneer je op een hele bijzondere locatie wilt overnachten, kun je bij ons bijvoorbeeld terecht in een boomhuthotel, maar ook in een kasteel of paleis.”

  Badass Instagram beroemdheid Baddie Winkle, laat op dit moment met haar #BadAssBucketList tour samen met Hotels.com, aan millenials zien hoe ze de wereld rond kunnen reizen. Ze komt op bestemmingen die bij iedereen op de bucket list staan, van het maken van een cocktail op een dak in New York tot sambadansen in Brazilië en het genieten van de opvallende optredens bij Moulin Rouge in Parijs. Volg haar belevenissen op haar Instagram account en op de social media kanalen van Hotels.com Instagram en Facebook.

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.