Cruisen in Noord-Europa – de keuze is eindeloos tijdens cruise maand

Oktober is Plan a Cruise Maand – een wereldwijde actiemaand opgezet door Cruise Lines International Association (CLIA), de branche-organisatie voor de cruise-industrie. CLIA zet daarom deze maand de in Nederland populairste vaargebieden in het spotlicht. Te beginnen met Noord-Europa.

godafoss-ijsland

Walvis spotten in IJsland

Machtige Noorse fjorden, walvis spotten in IJsland, een balletvoorstelling in St. Petersburg, mysterieuze kastelen in de Schotse Hooglanden. Een kleine greep uit de ervaringen die een cruise in Noord-Europa voor de reiziger in petto heeft.

 

 

Natuur, cultuur of actief

Overboord met het vooroordeel ‘vast te zitten’ op een cruiseschip. Voor elk type reiziger is er een Noord-Europa cruise. De cultuurliefhebber bezoekt met een Baltische Zee cruise prachtige steden als Tallinn, Helsinki en St.Petersburg. Bij Noorse fjorden cruises is de focus natuur: denk aan een wandeling over de Boya gletsjer, de grootste gletsjer van het Europese vasteland of maak de beroemde treinreis met Flam Railwat naar de 93 meter hoge Kjofossen waterval. Langere cruises combineren vaak bestemmingen als Schotland, de Faeröer-eilanden, Shetland eilanden of IJsland. Er zijn meerdere rederijen met aanbod in Noord-Europa. Relaxt inschepen in Amsterdam of Rotterdam behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 

Op zoek naar meer informatie en cruise inspiratie? Bezoek het jaarlijkse cruise event op 21 en 22 oktober in de Passenger Terminal Amsterdam.

amerika-big-bigger-biggest-in-beeld-target-travel

Over Cruise Lines International Association (CLIA)

Cruise Lines International Association (CLIA) is ‘s werelds grootste branche-associatie van cruiserederijen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. CLIA behartigt de belangen van cruiserederijen, reisagenten en beleidsmakers binnen de cruise industrie. CLIA Europa stelt zich ten doel om de totale cruisemarkt in Europa te vergroten d.m.v. het op neutrale wijze verstrekken van informatie, het geven van educatie en het in de meest brede zin van het woord promoten van het cruiseproduct als een bereikbare en geweldige vakantie ervaring.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.