Vliegend theater trapt serie culturele ervaringen op IJsland af

Luchtvaartmaatschappij Icelandair pionierde afgelopen weekend met een nieuwe vorm van in-flight entertainment: een interactieve theaterproductie op meer dan tien kilometer hoogte. De unieke show ‘Ahead of Time’ waarin werknemers van Icelandair de hoofdrol vertolkten, gebruikte de trans-Atlantische vlucht van London Heathrow, via Keflavik naar JKF International Airport als toneel.

De vlucht vormde de aftrap voor de nieuwe Icelandair Stopover Pass service, waarbij consumenten kosteloos culturele ervaringen aan hun stopover in IJsland kunnen toevoegen.

Vooruitstrevende filosofie

Ter gelegenheid van hun 80 jarig jubileum, focuste de verhaallijn van het spektakel zich op de geschiedenis van Icelandair als pioniers van het moderne reizen. Passagiers werden meegenomen op een inspirerende en entertainende reis door de tijd waarin onder andere de progressieve filosofie van de IJslandse nationale luchtvaartmaatschappij op het gebied van female empowerment en gelijkheid naar voren kwam. Zo mochten vrouwen in IJsland als een van de eersten stemmen en was Icelandair de eerste luchtvaartmaatschappij die een vrouwelijke piloot in dienst nam.

 

 

Naast de vooruitstrevende filosofie van Icelandair rondom de empowerment van vrouwen en gelijkheid, ervaarden reizigers tijdens de vlucht het leven voor de komst van internet, in-flight entertainment en gate-to-gate WiFi via handgeschreven boekingen, bewaard in een schoenendoos. Daarnaast trakteerde Icelandair haar passagiers op een jaren 50 menu, een veiligheidsinstructie van swingende 60’s stewardessen, een modern ballet bij de boarding gate en zelfs een serenade van een IJslands volkslied uit de jaren 30. Een bericht van de piloot gaf een inkijkje in de mogelijke toekomst van luchtvaart.

Time well travelled

Uit onderzoek blijkt dat passagiers customer service en uniek entertainment met een menselijke touch hoog in het vaandel hebben staan. ‘Icelandair zet de wensen en behoeftes van de consument al 80 jaar voorop. We zijn daarom blij met deze nieuwe vorm van entertainment waarmee we inspelen op deze wensen en waarin ruimte is voor een typisch IJslandse ervaring’, aldus Birkir Hólm Gu∂nason, CEO Icelandair.

 

 

De spectaculaire ‘Ahead of Time’ show aan boord trapt een scala aan culturele ervaringen af die reizigers kosteloos op IJsland kunnen ervaren als ze vliegen met Icelandair. Denk hierbij aan:

  • Backstage kaartjes voor het IJslandse muziekfestival Airwaves
  • Een huiskamerconcert bij een Stopover Buddy thuis
  • Een plek aan tafel van de chef tijdens het IJslandse Food & Fun festival
  • Het bijwonen van een IJslandse voetbalwedstrijd
  • Exclusieve toegang tot een live optreden in de vernieuwde Saga Lounge op Keflavik Airport

De Icelandair Stopover Pass is beschikbaar voor trans-Atlantische passagiers van 8 september 2017 tot 31 maart 2018.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.