“Romantiek in Bloemen” voor bloemenmozaïek in Keukenhof

Op donderdag 5 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek Romantiek in Bloemen. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.

Onlosmakelijk verbonden

Keukenhof staat in 2018 in het teken van Romantiek in Bloemen. Romantiek en bloemen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

 

Het historische park is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In de sfeervolle tuin rondom de vijver, met mooie doorkijkjes en eeuwenoude beukenbomen, bloeien sinds 1950 een miljoen tulpen. Vele generaties beleefden hier hun geluksmoment.

 

 

Keukenhof heeft in 2018 weer een prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant. Het mozaïek is in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2. Er zijn 50.000 bloembollen gebruikt: tulp, muscari en crocus.

Plant nu de lente!

Tientallen kwekers die zich gespecialiseerd hebben op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen presenteren zich op de Bloembollenmarkt in Keukenhof. Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten voor een bloeiende lente kan voor unieke bolgewassen terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, wordt aangeboden door 18 kwekers. Specialisten van Van Tubergen/Dix Export, Meeuwissen – Voorhout, Tijssen Historic Bulbs, Joop Huner Groenprojecten/JUB Holland, JWA Lefeber, Jansen’s Overseas, Eric Breed Tulip Pictures, De Doornduyn, Frylink, Floralia, Natural Bulbs en Nic van Schagen & Zn. Uit eerste hand ontvangen bezoekers informatie over het planten en het verzorgen van de verschillende soorten bollen. De Keukenhof tuinmannen verzorgen plantdemonstraties.

Bloembollenmarkt

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.