TENT en Tate Collective werken samen in een jongerenprogramma

Kunstinstelling TENT Rotterdam gaat een tweede samenwerking aan met de Tate Young People’s Programmes van Tate Modern in een intensief programma voor jongeren tussen 18 en 25 jaar onder de titel ‘TENT x Tate’.

Lisa McCray, Charmaine van der Leyden, Jaime le Bleu, Fatima Jabor en Cengiz Mengüç uit Rotterdam en Araba Banson, Jasper Appleby-Shering, Victoria Aquino en Angela Wereko-Anderson uit Londen werken samen in een programma waarin de vraag “Where does culture happen?” centraal staat. Van 15 t/m 22 oktober vindt het eerste deel plaats in Londen.

TENT x Tate

Hybride cultuur, representatie en subculturen zijn een aantal onderwerpen waar TENT x Tate zich over gaat buigen. Tijdens workshops, discussies en field trips ontmoet de groep kunstenaars uit Londen, onderzoeken ze waar cultuur geproduceerd wordt en hoe zich dat verhoudt tot de tentoonstellingsruimtes van TENT en Tate. In deze ruimtes wordt moderne en hedendaagse kunst getoond, bewaard en/of geproduceerd, maar kunst en cultuur in de breedste zin van het woord is te vinden op veel meer plekken: online, op de straat, in huiskamers.

 

 

Onze steden zijn vol jonge culturele producers die werken in mode, fotografie, spoken word, bewegend beeld of digitale cultuur. Hoe maakt de hedendaagse kunstinstelling verbinding met de ruimtes en communities waar cultuur wordt geproduceerd in de stad? Wat hoort wel of niet thuis in een instituut voor hedendaagse kunst, en waarom? Van 15 t/m 22 oktober werkt de groep in Tate Exchange aan de productie van een ‘zine’ waarvan de inhoud wordt verzameld tijdens field trips in de stad. Op 19 en 20 oktober is er een publiek event waar de groep hun werk presenteert. Van 19 t/m 26 november werkt de groep TENT in Rotterdam. Op 24 oktober om 18:00 vindt er een publiek event plaats in TENT. TENT x Tate wordt mede mogelijk gemaakt door The Art of Impact en BankGiro Loterij Fonds.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.