Bezoek Myrkdalen: sneeuwzeker skiën tussen de Noorse fjorden

Als een van de grootste en meest sneeuwzekere skiresorts van west-Noorwegen is Myrkdalen een ideaal alternatief voor mensen die eens iets anders willen dan de welbekende pistes van skigebieden in de Alpen. Met dit jaar een primeur: in april 2018 vindt hier de eerste Dutchweek in Noorwegen plaats.

Pistes met uitzicht

Ontdek de 22 verschillende pistes en ski met prachtige uitzichten te midden van het fjordenlandschap: een tocht die je niet snel zal vergeten. Met de directe KLM-vlucht vanaf Schiphol naar Bergen International Airport en een transfer per bus, trein (een van de mooiste routes ter wereld) of huurauto sta je in een mum van tijd op de pistes van Myrkdalen.

 

 

Ideaal voor elk type skiër

Myrkdalen is een skigebied dat iets biedt voor elk type skiër: met 22 pistes, 9 verschillende skiliften, een goede skischool en vele off-piste mogelijkheden, kan iedereen hier van half november tot begin mei zijn of haar hart ophalen. Het resort is een van de grootste van west-Noorwegen, is zeer sneeuwzeker en kent brede pistes.

 

 

Met een beetje geluk ben je in Myrkdalen op de dagen dat de pistes ook in het donker geopend zijn en kun je onder de sterrenhemel de piste afdalen. Overnachten doe je in het luxe opgezette hotel en bijbehorende appartementencomplex van Myrkdalen Mountain Resort. Als je ‘s ochtends wakker wordt kun je dankzij de ski-in/ski-out mogelijkheid direct na je ontbijt al de piste op. Lang wachten bij de skilift hoeft hier ook nooit!

Eerste Noorse Dutchweek

Myrkdalen host dit jaar de eerste editie van Dutchweek in Noorwegen. Voor doorgewinterde skifanaten een bekende term: van 18 t/m 21 april 2018 staat Myrkdalen geheel in het teken van de Nederlandse skiër tijdens Dutchweek Norway: van feestjes met Nederlandse dj’s tot aan barbecueën onderaan de piste en varen met een RIB-boot door de Noorse fjorden.

RIB-boot tussen de fjorden

Ben je nu net niet in die week in Noorwegen? Geen nood, Myrkdalen heeft naast skiën altijd genoeg andere activiteiten te bieden voor jong en oud: voor de kleintjes is er een kidsclub en worden speciale skiwedstrijden georganiseerd. Verken sleeënd de omgeving, maak een RIB-boot safari over het Nærøyfjord of maak bijvoorbeeld een uitstapje naar het gezellige stadje Voss. Ook zijn hier genoeg mogelijkheden om te langlaufen.

Goed geregeld op wintersport

Vanaf Schiphol vlieg je met KLM meerdere keren per dag in nog geen twee uur naar Bergen. Boek bij 8-daagse reis naar Myrkdalen vanaf €1099 per persoon. Deze pakketreis is inclusief KLM-retourvlucht, verblijf en ontbijt in het Myrkdalen Hotel (****) en een week autohuur.

 

 

Wil je meer informatie over Myrkdalen en de andere Noorse skipistes? Bekijk de website van Norway Home of Skiing en zie welke mogelijkheden het land nog meer op wintersportgebied te bieden heeft.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.