Bezoek de 2e editie van de Valkenburgse Bokkenweken

Valkenburg aan de Geul staat in de maand oktober in het teken van de Valkenburgse Bokkenweken. Een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), het Valkenburgs Ondernemers Collectief (VOC), Attracties Valkenburg en VVV Zuid Limburg, in samenwerking met gemeente Valkenburg aan de Geul, Rabobank Maastricht e.o. en Leeuw Bier. Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken komt de typische bokkenhistorie en cultuur weer tot leven.

bokkenweken-valkenburg

Opening

Op zondag 1 oktober werd de tweede editie van de Valkenburgse Bokkenweken geopend met het aanslaan van het eerste vaatje Leeuw Najaarsbock in proeflokaal Leeuw aan de Brug. Het eerste vaatje werd door de Jonkheid Vallekeberg, Schutterij Jonge & Oude Nobele en de zes deelnemende kernen aan de RABO Dorpkernen Bokkenbattle via een rondgang door Valkenburg naar de plaats van bestemming gebracht. Voordat het eerst glas Leeuw Najaarsbock geproefd kon worden door Wethouder Jan Vermeer, werd Restaurant Au Soleil uitgeroepen als deelnemer aan Bok op je Bord met het meest creatieve bokkenmenu. Daarna was het tijd voor Valkenburg Centrum, Vilt, Berg & Terblijt, Broekhem, Strucht en Sibbe om de strijd met elkaar aan te gaan op het gebied van intelligentie, kracht en uithoudingsvermogen tijdens de RABO Dorpskernen Bokkenbattle.

 

 

Valkenburg heeft smaak

Samen met de horecagelegenheden zijn diverse culinaire initiatieven opgezet, om de bezoekers van de Valkenburgse Bokkenweken te laten genieten van al het lekkers dat Valkenburg te bieden heeft! In de hele maand oktober is het thema Bokkenrijders terug te zien op je bord! Diverse restaurants in Valkenburg presenteren zich tijdens de Valkenburgse Bokkenweken met een creatief Bokkenmenu. In deze menu’s staan onder andere streekproducten en bokbier centraal.

 

 

Met de amusewandeling Bok d’Amuse wordt op culinaire wijze het pad bewandeld van Anthoon Bosch. Een kleine onschuldige jongen, die het later zal schoppen tot één der grootste leiders van de Bokkenrijders. Een grote schurk of juiste een held met een gouden hart… dat is aan de wandelaar. De route bestaat uit 5 amuses en is van 1 tot en met 31 oktober dagelijks te volgen tussen 12.00 uur en 18.00 uur en is verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkel in Valkenburg en De Haselderhof of online.

Bok ‘n Bier Paspoort

Aan de hand van het Bokbier Paspoort kan de bezoeker door Valkenburg wandelen en genieten van de heerlijke bekende, maar óók onbekende, bokbieren! De deelnemende horeca heeft een ruime variatie aan bokbieren geselecteerd voor de liefhebber.

Bok ’n Blues

Een muzikale invulling mag bij een evenement als de Valkenburgse Bokkenweken niet ontbreken! Op zondag 22 oktober wordt de bezoeker meegevoerd in de wereld van de Bok ‘n Blues. Bokbier, Blues en Bites zorgen voor een ongedwongen sfeertje in historisch Valkenburg. In Pub Henry VIII, Proeflokaal Leeuw aan de Brug, Café ‘t Hoekje en Café ’t Pleintje en Grand Café Bonne Aparte zullen zich diverse Blues bands presenteren.

Bokkemèrt

Ieder jaar, aan het begin van de herfst, trekt de Valkenburgse Bokkemèrt duizenden bezoekers naar het centrum in Valkenburg aan Geul. Met ruim 350 kramen is het een van de grootste en sfeervolste jaarmarkten van Limburg. Terwijl je langs de kraampjes struint, kun je genieten van lekkere streekproducten, gezelligheid en live muziek. De Bokkemèrt is dit jaar te bezoeken op zondag 15 oktober!

Bokkebaggertocht

Op zondag 15 oktober wordt voor de tiende keer deze mountainbiketocht georganiseerd. De Bokkebaggertocht betekent 100% genieten van de mooie omgeving en lekker trappen (of baggeren) over een gevarieerd parcours met tal van klimmetjes en singletracks. Voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers zijn drie verschillende afstanden beschikbaar. Een echte uitdaging in de natuurlijke omgeving van Valkenburg!

RABO Verhalenfestival

Op zondag 29 oktober komt de Valkenburgse historie tot leven tijdens het RABO Verhalenfestival. Diverse verenigingen uit Valkenburg vertellen hun eigen bokkenrijdersverhaal. De toeschouwers zullen met een speurtocht formulier langs de 10 vuurkorven struinen om puzzelend achter de woorden van de verenigingen te komen. De deelnemers kunnen mooie prijzen winnen.

Afsluiting

De tweede editie van de Valkenburgse Bokkenweken wordt afgesloten op zondag 29 oktober met de bekendmaking wie Sibbe opvolgt als winnaar van de RABO Dorpskernenbattle. De winnende kern gaat er met een mooi geldbedrag vandoor. Dit geldbedrag zal worden besteed aan een maatschappelijk doel in deze kern.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.