Bezoek de lichtshow in Philips Stadion tijdens GLOW Eindhoven

Van 11 t/m 18 november 2017 staat Eindhoven voor de 12e keer in het teken van lichtkunst. Een expositie in de openbare ruimte met lichtkunstprojecten van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De projecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute van 6 kilometer door het centrum van de stad.

Glow Eindhoven. Bart van Overbeeke Fotografie

Naast de gratis looproute, is er dit jaar een bijzonder groots opgezette lichtshow in het Philips Stadion. Hier zetten podium designers TWOFIFTYK, samen met andere lokale disciplines, een verhaal neer over Eindhoven als lichtstad, van lucifer tot gloeilamp tot GLOW. De lichtshow ‘Once upon a Light’ wordt uitgebeeld met lichtprojecties, muziek, dance en special effects en duurt ruim een half uur. De shows zijn meteen de kick-off van een driejarige samenwerking tussen GLOW Eindhoven en PSV.

Once upon a Light

Het thema van GLOW Eindhoven 2017 is The Source, uitgaande van de bron van licht. Eindhoven is sinds de oprichting van de luciferfabriek in 1870 en gloeilampenfabriek Philips in 1891 namelijk al een bron van licht voor de hele wereld. Eindhoven wordt daarom ook niet voor niets Lichtstad genoemd. De lichtshow ‘Once upon a Light’, gemaakt door TWOFIFTYK, in samenwerking met 4AV, Dynamo, Eyesupply, LastBlast en The Art of Light vertelt het verhaal over de geschiedenis en ontwikkeling van licht binnen de stad Eindhoven. Alle disciplines bevinden zich in Eindhoven en weten als geen ander wat licht voor Eindhoven betekent. Hoe kun je dat beter laten beleven dan met licht zelf. TWOFIFTYK ontwerpt concepten, podia en shows voor grotere dancefeesten zoals The Flying Dutch, Electric Zoo New York en artiesten waaronder Armin van Buuren. TWOFIFTYK is al meerdere jaren verbonden aan GLOW Eindhoven. Vorig jaar tijdens GLOW trokken ze met het project Flux Apparition, urban dansers in een 3D lichtprojectie, op de Smalle Haven veel publiek.

 

 

Philips Stadion / PSV

Het Philips Stadion is bij uitstek een prachtige locatie om het verhaal van Eindhoven te vertellen. Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV vertelt:

“Met onze ligging in het hart van Eindhoven zijn we onlosmakelijk verbonden met de stad en haar activiteiten. Daarom zijn we erg trots dat we ons stadion de komende drie jaar kunnen openstellen voor GLOW bezoekers en ze kunnen verrassen met een spectaculaire lichtshow”

Tickets

De GLOW route is zoals altijd gratis te bezoeken. Voor de extra beleving in het Philips Stadion zijn kaarten verkrijgbaar. Er zijn twee voorstellingen per avond, één om 19.30 en om 21.00 uur. GLOW werd vorig jaar met 740.000 bezoekers druk bezocht. Om de stroom bezoekers in goede banen te leiden en de bezoeker te verzekeren van een plek in het stadion, kan men vooraf online een kaartje kopen via de GLOW website.

 

 

Tickets zijn 5 euro per stuk. Er is een early bird actie met tickets voor 4 euro t/m 16 oktober. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis, jongeren en studenten krijgen korting. Let op: aan de kassa is een kaartje 7 euro 50.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.