Zuid-Limburg één van de duurzaamste toeristische regio’s ter wereld

De regio Zuid-Limburg is een duurzame toeristische trekpleister die mondiaal meetelt. Dat blijkt uit de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ die Zuid-Limburg in Ljubljana – hoofdstad van Slovenië en European Green Capital 2016 – officieel kreeg.

Limburg in de Top 100 duurzame bestemmingen ter wereld

Limburg in de Top 100 duurzame bestemmingen ter wereld

De prijs in ontvangst nemen

Directeur van de VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra, nam de felicitaties in Ljubljana mede namens gedeputeerden Eric Geurts (toerisme) en Daan Prevoo (duurzaamheid) in ontvangst. De prijs geeft de regio in de toekomst nieuwe communicatiekansen richting de toerist en recreant omdat Zuid-Limburg nu onderdeel gaat worden van een digitale duurzame kaart die op de website van de VVV gaat verschijnen.

 

 

Regio is duurzaam in meerdere opzichten

Zuid-Limburg krijgt de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ onder andere vanwege de continue investering van alle samenwerkende partijen voor de kracht en instandhouding van ons landschap, de aandacht voor het behoud en gebruik van monumenten en voor de focus op wat ons uniek maakt als toeristische bestemming. Daarnaast wordt de regio geprezen voor de blik op de toekomst, voor wat betreft verduurzaming. Bij nieuwe bedrijven en investeringen in de provincie wordt altijd scherp gekeken naar het ‘duurzaamheidslabel’. In Zuid-Limburg wordt bovendien toekomstbestendig gebouwd, niet alleen op het gebied van milieu en energiebeheersing, maar ook met aandacht voor de veranderende wensen van een ouder wordende doelgroep, zowel bij de eigen bevolking als bij toeristen die de regio bezoeken.

 

 

Toerisme zonder grenzen

Bij al deze toeristische duurzaamheidsambities is grensoverschrijdend samenwerken de rode draad. In absolute zin houdt het Zuid-Limburgs landschap weliswaar op bij de grens, in de praktijk laat de weelderige Euregionale natuur zich niet inkapselen door fictieve scheidslijnen. Daarom is samenwerking met onze Belgische en Duitse buren van essentieel belang. Zuid-Limburg is de eerste binnenlandse bestemming in Nederland die in de top 100 staat.

Succesvol vervolg op Parkstad-prijs

Eerder dit jaar kreeg de regio Parkstad Limburg al de erkenning voor beste toeristische bestemming wereldwijd, een internationale prijs die in Dallas (USA) door het World Travel & Tourism Council werd toegekend. Met name het transformatieproces dat in de regio Parkstad heeft plaatsvonden in de afgelopen decennia, werd geroemd. Ook nu weer wordt Zuid-Limburg beloond voor haar inspanningen op toeristisch gebied.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.