GLOW Eindhoven 2017, een podium voor talent

Van 11 t/m 18 november 2017 staat Eindhoven voor de 12e keer in het teken van lichtkunst. Een expositie in de openbare ruimte met lichtkunstprojecten van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De projecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute van 6 kilometer door het centrum van de stad.

De innovatieve en unieke projecten, gemaakt door jonge talenten, zijn gecentreerd op het industriële NRE terrein. Daarnaast zal de winnaar van Foederer Talent Award, bekendmaking op maandag 26 juni, in samenwerking met Philips Lighting, een GLOW-waardig project neerzetten op de hoofdroute. GLOW Eindhoven is gratis toegankelijk en trok vorig jaar 740.000 bezoekers.

Talentontwikkeling op GLOW

Dit jaar staan de unieke innovatieve projecten van GLOW Next op het NRE terrein. Dit zijn projecten met nieuwe lichttechnieken die voor het eerst getoond worden. GLOW heeft de ambitie om meer ruimte te bieden aan talenten om zich te ontwikkelen op het gebied van licht, lichtkunst en techniek. Een kweekvijver voor ‘bright talents’ dus. Om ze later een podium te bieden op GLOW, maar ook om ze uit te zetten op andere lichtfestivals wereldwijd, met de boodschap; Eindhoven maakt het verschil in lichtkunst.

Winnaar Foederer Talent Award – Jonas Vorwerk

Een mooi voorbeeld van talentontwikkeling op GLOW Eindhoven is de samenwerking met de Foederer Talent Award, een initiatief van Crowe Horwath Foederer. Anders dan voorgaande jaren zal dit jaar de winnaar van de Talent Award, gesteund door Philips Lighting en Stichting Foederer Talentenfonds, een groot lichtkunstwerk neerzetten op de hoofdroute van GLOW. Een mooie kans voor een startende lichtkunstenaar.

 

 

Op maandag 26 juni streden 9 genomineerden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam om deze titel. Door middel van een pitch presenteerden zij hun concept aan de vakjury. De jury was unaniem en de winnaar is Jonas Vorwerk. Een beeldend kunstenaar afkomstig uit Eindhoven, inmiddels woonachtig in Rotterdam. Het werk wat hij presenteerde heeft de naam Lichthouders. Grote lichtgevende en geluidmakende cirkels toegepast op de ‘footprint’ van de oude gashouders op het NRE terrein. Doorslaggevend was de combinatie tussen licht en geluid en de connectie met de stad Eindhoven.

De route

De GLOW route bedraagt gemiddeld 6 km en loopt door het centrum. De start is bij Brandstore Eindhoven/ VVV op het Stationsplein. Vandaar gaat deze via het Beursgebouw, 18 Septemberplein, achter de Nieuwe Emmasingel door naar het Lichtplein, Philips Stadion en de Moskee. Terug richting het centrum via het Wilhelminaplein, De Bergen en het Stadhuisplein. De GLOW Art Special vindt plaats in het Van Abbemuseum. De route volgt langs de Dommel, via het kanaal naar het NRE terrein. Vervolgens gedeeltelijk over de Parklaan, langs Villa de Laak, de Effenaar en het nieuwe Student Hotel, weer terug bij het beginpunt.

 

 

De GLOW route staat vanaf vandaag online. De nieuwe interactieve kaart met GPS voorziening is beschikbaar vanaf september. Wegens succes sluit GLOW dit jaar voor de 3e maal af met een GLOW Run van 5 km langs de projecten. Een gezellige funrun voor jong en oud.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.