3x grensoverschrijdend fietsen langs iconische rivieren

Even de grens over en het fietsavontuur lonkt met Duitslands mooiste fietspaden langs de iconische rivieren de Elbe, Moezel en de Rijn. De kenmerken: grensoverschrijdend rivierenlandschap, cultuur, natuur, charmante vakwerkdorpjes, oude steden en culinaire verrassingen, van Knödel tot Knedliky.

Wijnwalhalla: de Mosel-Radweg, 275 km

Zin in een wijntour op de fiets? Stap op de pedalen in het Franse Thionville om langs de Moezel te koersen. Sla bij Schengen even af richting Luxemburg om vervolgens het Duitse deel van de rivier te volgen tot aan Koblenz. Las pauzes in bij de steilste wijngaard van Europa, de Calmont, het wijnstadje Zell voor een glas van de beroemde Schwarze Katz wijn en zie de spectaculaire rivierbocht, de Schleife bei Leiwen. De laatste werd in 2016 verkozen tot Duitslands mooiste Weinsicht, uitzicht in wijngebied. Grote plus: de route loopt vrijwel alleen over verharde fietspaden, is goed bewegwijzerd en past bij alle fietsniveaus.

 

 

Route van verhalen: Rijnfietsroute, 1233 km

De idyllische Rijnfietsroute slaat letterlijk bruggen tussen Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland en neemt je mee van de Zwitserse Alpen tot aan de monding in de Noordzee. Volg de EuroVelo 15 bordjes en ontdek de maar liefst negen UNESCO-werelderfgoedsites die langs de route verborgen liggen. Vergaap je aan de windmolens van Kinderdijk, de Dom van Keulen, vestingstad Neuf-Brisach en de Lorelei- rots bij Sankt Goarshausen. Al trappend pik je ook nog de sfeer van bruisende steden als Bazel, Keulen, Düsseldorf en Duisburg mee.
moselradweg-familie

Fietsklassieker: de Elberadweg, 1270 km

Precies tussen het serene Duitse Noordzeelandschap en de toppen van het Tsjechische Reuzengebergte loopt de populaire Elberadweg. Een regelrechte, zeer afwisselende fietsklassieker langs de Elbe die je trakteert op fascinerende rotslandschappen, dromerige dorpen en trotse kastelen. En passant doe je ook nog historische steden als Hamburg, Magdeburg, Dresden en zelfs Praag aan. Met na een dag doortrappen dampende Knödel, Schweinebraten und Kraut of Tsjechische Knedliky als beloning. Zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts te fietsen, in delen of als geheel.

 

 

Duitslands mooiste fietsroutes

De Elberadweg, Mosel-Radweg en Rijnfietsroute zijn drie van de in totaal zeven fietsroutes die samenwerken onder de naam ‘De mooiste fietspaden langs rivieren in Duitsland’. De andere vier zijn de Weser-Radweg, EmsRadweg, RuhrtalRadweg en Neckartal-Radweg. Stuk voor stuk aantrekkelijk en uitermate afwisselend. Op www.duitse-fietspaden.nl alle informatie, kaarten en tips.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.