Bekijk het programma Among other things, I’ve taken up smoking

In het kader van de groepstentoonstelling Among other things, I’ve taken up smoking, waarin kunstenaars hun visie geven op seksualiteit en genderidentiteiten, vindt een omvangrijk performance-programma plaats. De performances in Rotterdam zijn gratis toegankelijk.

Opening-Among-other-things-07.09.2017-in-TENT-155-36-713x475

Geo Wyeth

De performance van Geo Wyeth is gebaseerd op de figuur van de verkeersbrigadier. De Verloren Toerist transformeert tot het karakter van de CrosxxxSing Guard, die ergens in het midden verkeert en wacht op de veilige oversteek van een geliefde. De performance gaat over de betekenis van ‘oversteken’ in geschiedenis, gender en populaire cultuur en onderzoekt wanneer en op welke wijze dat plaatsvindt. Geo Wyeth werkt met muziek, performance, installatie en video. Het werk van Geo was onderandere te zien in het Stedelijk Museum, MoMA PS1, LA MoCA, The New Museum, New York Live Arts en Boston ICA. Geo was resident aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam (2015/2016) en woont nu in Rotterdam.

 

 

Merman, Alberto García del Castillo met Steev Lemercier

Alberto García del Castillo en Steev Lemercier lezen en zingen uit het boek Merman, geschreven door Alberto. Het boek is een queer reisverslag van een boottocht door het binnenland van België, met meerman en zanger Steev in het gezelschap van de kat Chanel en de hond Dolce. Alberto García del Castillo schrijft fictie en non-fictie over queer, treedt op, en werkt vaak in samenwerkingsverband.

 

 

Zijn werk is gepubliceerd in Girls Like Us, hij co-redigeerde Midpoint (Théophile’s Papers, 2016), en schreef twee boeken Merman (2017) en Retrospective (2014), uitgekomen bij Shelter Press. Daarnaast is hij samen met kunstenaar Marnie Slater co-curator van Buenos Tiempos, Int. Steev Lemercier treedt op met Daniel Lagardère en de Lala by’s, solo en in andere samenstellingen. Ook bracht hij de albums Anachron, Real Fiction, Charivari, An Other Time en Merman Tales uit. Nu werkt hij aan een muziekproject #deep #dark #web.

Repair, Angelica Falkeling met Erika Roux, Ash Kilmartin en Natalia Sorzano

Repair speelt zich af in een tv-studio tijdens de repetities voor een talkshow. De regisseur, gasten en muzikanten raken in een gesprek verwikkeld waarvan het script is gebaseerd op spontane gebeurtenissen, conversaties en educatieve tv-programma’s. Vertrekpunt van de performance is de figuur van de ‘joykiller’, een feministisch concept waarmee theoreticus Sara Ahmed iemand aanduidt die zich niet voegt naar de conventies die geacht worden geluk en voldoening op te leveren, en zo ruimte opent voor nieuwe mogelijkheden. Angelica Falkeling schreef het script en voert het samen met Ash Kilmartin uit. Kunstenaar en filmmaker Erika Roux treedt op als regisseur en Nika maakt muziek.

Angelica Falkeling werkt met performance, kleding, bewegend beeld en tekst. Ze houdt zich bezig met onderwerpen als vertrouwen, de potentie van liefde en de kracht van kwetsbaarheid. Haar artistieke persona verschijnt vaak als aanstichter, kleermaker, en verhalenverteller. Haar werk was te zien in onder meer DELFI in Malmö, Konsthall C in Stockholm, San Seriffe in Amsterdam en Tensta Konsthall in Stockholm.

Rory Pilgrim

Rory Pilgrim maakt een nieuw performancewerk n.a.v. recente plannen voor een LHBTQ+- monument en ontmoetingsplek in de publieke ruimte in Rotterdam. Pilgrim werkt hiervoor samen met de Rotterdamse LHBTQ+ community om te onderzoeken hoe een plek gecreëerd kan worden die deze diverse gemeenschap vertegenwoordigt. Hoewel het internet met name voor LHBTQ+ groepen deuren heeft geopend om ervaringen uit te wisselen, is Pilgrim geïnteresseerd in hoe fysieke ruimte hierin een rol blijft spelen. De performance, met muziek, poëzie en beweging, neemt de regenboog – als centrale metafoor voor inclusiviteit, diversiteit en hoop – als uitgangpunt voor de vraag hoe de LHBTQ+ gemeenschap van de toekomst eruit ziet.

Rory Pilgrim benadert universele thema’s vanuit het principe ‘het persoonlijke is politiek’, en werkt samen met een grote verscheidenheid aan mensen. In deze door digitale technologie snel veranderende tijd, is Pilgrim geïnteresseerd in de wijze waarop mensen samenkomen om hun mening te uiten en te strijden voor sociale gelijkheid en rechtvaardigheid. Met performances, slogans en door hemzelf gecomponeerde muziek als zijn belangrijkste strijdmiddelen, streeft hij er naar uitgeholde termen als liefde, vrijheid, veiligheid, en solidariteit opnieuw met betekenis te laden. Het werk van Rory Pilgrim wordt mogelijk gemaakt door Beeldende Kunst en Openbare Ruimte (BKOR) van CBK Rotterdam.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.