Icelandair voegt Dallas Fort Worth aan routenetwerk

Icelandair start vanaf 30 mei 2018 met een nieuwe service tussen Dallas Fort Worth (DFW) International Airport en Keflavik Airport. De IJslandse nationale luchtvaartmaatschappij vliegt vier keer per week tussen de bestemmingen met een Boeing 757-200. Dallas Fort Worth vormt hiermee de twintigste gateway in Noord-Amerika en de eerste in de zuidelijke staten.

Icelandair Boeing 757-200

Grootste routenetwerk in geschiedenis

De nieuwe route biedt nog meer reiskeuzes voor reizigers uit meer dan 25 bestemmingen in Europa. DFW’s geografische positie, grootte en voorzieningen zorgen ook voor geschikte connecties voor Europeanen naar andere bestemmingen in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika. ‘We zijn blij te vermelden dat we in het jaar van onze 80ste verjaardag het grootste routenetwerk in de geschiedenis van Icelandair kunnen aanbieden. De route biedt nieuwe mogelijkheden voor Europese reizigers die de Dallas Fort Worth regio en de Lone Star staat willen ontdekken. We kijken ernaar uit DFW te verwelkomen’, aldus Birkir Hólm Gu∂nasson, CEO Icelandair. ‘DFW Airport verheugt zich op de service die Icelandair onze trans-Atlantische reizigers kan bieden,’ zegt Sean Donohue, CEO Dallas Fort Worth International Airport.

 

 

Route Dallas Forth Worth

Vanaf Keflavik vliegt Icelandair op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 17:15 uur (GMT) naar DFW. Van DFW vertrekken vluchten om 17:00 uur (CDT) op dinsdag, donderdag, zaterdag en maandag naar Keflavik. Reizigers vanuit Europa, IJsland en andere delen van Noord-Amerika kunnen gebruik maken van DFW’s faciliteiten van Terminal D waaronder winkels van wereldklasse, restaurants en voorzieningen.

Icelandair

Het routenetwerk van de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is opgebouwd rond de hub Keflavík en bereikt met deze hub stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit haar thuisbasis IJsland en werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes. Icelandair beschikte in 2016 over het grootste vluchtschema uit de geschiedenis van het bedrijf. Vanuit Amsterdam/Schiphol wordt Reykjavik dagelijks aangevlogen, ’s zomers loopt dat op tot achttien keer per week. Vanuit Brussel Airport vertrekken er wekelijks twee tot zeven vluchten.

 

 

De vluchtduur is zowel vanuit Amsterdam als Brussel ongeveer drie uur. In 2016 startte Icelandair met vier nieuwe routes: Chicago (maart), Aberdeen (maart), Parijs Orly (maart) en Montreal (mei). In 2017 voegde de luchtvaartmaatschappij daar Philadelphia (mei) en Tampa Bay (september) aan toe. Icelandair biedt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken, dit is van toepassing op alle eindbestemmingen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.