Trailer European Outdoor Film Tour 17/18 is vanaf 6 oktober in Nederland

Sinds de oprichting in 2001 vertoont de EUROPEAN OUTDOOR FILM TOUR met zorg geselecteerde documentaires over outdoorsport, avontuur & reizen uit de hele wereld. Verhalen van echte mensen, die hun outdoordroom leven en de toeschouwer daaraan onbelemmerd laten deelnemen.

Als bedenkers, oprichters en organisatoren van de tour is het ons doel om elk jaar opnieuw de beste films op te sporen en een exclusief programma te creëren. Een compositie uit 7 films die je in deze vorm alleen op wereldwijde E.O.F.T. evenementen kunt beleven.

Het programma

THIS IS REAL. Alles is echt. Handgemaakt, ruw en eerlijk. In de biowinkel zou je het hebben over eersteklas kwaliteit – een waarmerk dat de E.O.F.T. als richtlijn heeft opgezet en jaar na jaar nakomt. Sinds 17 jaar!

 

 

In ettelijke honderd films, hebben we mogen zien hoe atleten, zotte alternatievelingen, ongelijke stellen of gewoon avonturiers volledig mislukten of hemelhoog juichten. We hebben hen mogen begeleiden naar de meest afgelegen hoeken van de aarde en hebben (on)mogelijke kanten van de outdoorsport mogen ontdekken.

 

 


De verhalen en avonturen verschillen elk jaar maar de echtheid blijft. De mooiste, beste, gekste en hartelijkste films zijn de basis voor het programma van de E.O.F.T. 17/18.

Dit zijn de films

ICE CALL

SKIËN: Freeskiër Sam Favret volgt de roep van het ijs en laat ons het „Mer de Glace“ van een geheel nieuwe kant zien. Voor hem is de grootste Franse gletsjer een reusachtig pretpark met natuurlijk ontstane halfpipes, kickers en tunnels. Wij volgen hem op z’n snelle rit door een wereld van sneeuw en ijs de diepten van de gletsjer in, en weer terug!
Frankrijk 2016 // PVS Company // directeurs: Antoine Frioux, Alexis Blaise, Maxime moulin // acteur: Sam Favret // 3 minuten

DUG OUT

EXPEDITIE: De uitgeholde boomstam is al duizenden jaren het traditionele transportmiddel van de Huaorani in Ecuador. De holle boomstam is een van de oudste scheepstypen ter wereld, en precies daarmee willen Benjamin Sadd en James Trundle de mysterieuze jungle van het Amazonegebied verkennen. Voor de realisatie van deze droom moeten de twee Britten veel investeren. Niet met geld, maar met zwaar handwerk. Terwijl hun boomstam onder de aanwijzingen van Huaorani-man Bay Nenquiqwi langzaam maar zeker vorm krijgt, storten de beide Britten zich steeds meer in de geheimzinnige wereld die jungle heet.

Engeland 2017 // The Trail to Everywhere // directeur: Benjamin Sadd // acteurs: Benjamin Sadd, James Trundle // 20 minuten

INTO TWIN GALAXIES

EXPEDITIE: Op Groenland speelt zich het nieuwste avontuur van Ben Stookesberry, Sarah McNair-Landry en Erik Boomer af. Met snowkites willen ze de gigantische ijskap van Groenland oversteken om vervolgens met hun kajaks via een smeltwatergeul de gletsjer weer af te varen. Het is een reis door een breekbaar en tegelijkertijd gevaarlijk paradijs. Sarah leert de ongebreidelde kracht van de wind tijdens een zware val met haar snowkite kennen, Boomer riskeert lijf en leden op een indrukwekkende waterval met diverse treden en zelfs Ben, de doorgewinterde expert van de expeditie, ziet in dat er temperaturen zijn waarbij het praktisch onmogelijk is om je in een kajak te verplaatsen…
Oostenrijk 2017 // Red Bull Media House // directeur: Jochen Schmoll // acteurs: Ben Stookesberry, Sarah McNair-Landry, Erik Boomer // 35 min

CHOICES

PORTRET: Steph Davis heeft voor het klimmen gekozen. Begin twintig brak ze haar rechtenstudie af waarmee ze haar carrière-in-spe als advocaat liet voor wat die was, en ging in haar auto wonen… jarenlang! Na grote klimsuccessen in Yosemite en expedities naar Patagonië en Pakistan verhuisde ze naar Moab, Utah, waar zij haar tweede passie, het basejumpen, ontdekte. Ze heeft nooit spijt gehad van haar beslissing om ‘aan de rots’ te leven, ofschoon het noodlot meermaals toesloeg.
Duitsland 2017 // HelliVentures Filmproduktion // directeur: Teresa Hoerl // acteurs: Steph Davis, Ian Mitchard // 15 minuten

LA CONGENIALITÁ – THE ATTITUDE OF GRATITUDE

PORTRET: Simone Moro en Tamara Lunger vormen een divers koppel met grote doelstellingen en een leeftijdsverschil van achttien jaar. Als gepassioneerd winterklimmer heeft Simone een groot aantal ‘top’-successen op zijn naam staan. En Tamara zit haar grote voorbeeld dicht op de hielen. De rollen in het team waren duidelijk verdeeld: hij was de meester, zij de leerling. Maar als dit perfect op elkaar ingespeelde duo in het voorjaar van 2017 naar de Kanchenjunga reist, om de hoogste traverse van een 8.000-er te testen, dwingen de omstandigheden tot een snelle wisseling van de rollen…
Duitsland 2017 // HelliVentures Filmproduktion // directeur: Christian Schmidt // acteurs: Simone Moro, Tamara Lunger // 20 minuten

FOLLOW THE FRASER

MOUNTAIN BIKE: Kyle Norbraten, James Doerfling en Tom van Steenbergen willen hun Canadese woonomgeving op een andere manier leren kennen. Ze gaan op zoek naar nog niet ontdekte trails en volgen de Fraser River van de Sunshine Coast tot de Sibola Range, in het noorden van British Columbia. Uiteraard willen de drie mountainbikers de trukendoos zo ver mogelijk opentrekken tijdens deze trip. Maar daarvoor hebben ze wel de goede ondergrond nodig. Tot nog toe werd de Sibola Range niet op haar geschiktheid als bikegebied getest. Maar het zou zomaar een ‘fietsgoudmijn‘ kunnen zijn …
Canada 2017 // Absolute Cinema in Coproduction with Red Bull Media House // directeurs: David Peacock, Andre Nutini, Liam Mullany // acteurs: Kyle Norbraten, James Doerfling, Tom van Steenbergen // 10 minuten

USHBA

SKIËN: Al lange tijd oefent de 4710 meter hoge Mount Ushba een grote aantrekkingskracht op de Zwitserse freerider Samuel Anthamatten uit. In juli 2017 is hij samen met Léo Slemett, de winnaar van de Freeride World Tour 2017 en met de freerider Markus Eder uit Zuid-Tirol, naar Georgië gegaan om de meest opvallende top van de Kaukasus voor de eerste keer op ski’s af te dalen en te kijken of de Kaukasische poedersneeuw van de beloofde kwaliteit is.
Zwitserland 2017 // Timeline Missions // directeur: Guido Perrini // acteurs: Samuel Anthamatten, Leo Slemett, Markus Eder // 6 minuten

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.