Klimster en BASE-jumper Steph Davis te zien op European Outdoor Film Tour 17/18

In oktober gaat de European Outdoor Film Tour 17/18 van start. De E.O.F.T. is Europa’s grootste outdoor filmfestival door 13 landen waarbij inspirerende adventure documentaires bezoekers meenemen in de wereld van outdoor, sport, reizen en avontuur.

Alle E.O.F.T. films kenmerken zich door het principe

No script, no actors, no special effects, no second takes. Only true stories, authentic characters and breath-taking action. True adventure. THIS IS REAL.

CHOICES is als eerste film geselecteerd voor het programma van de European Outdoor Film Tour 17/18. Het is een real life adventure film waarbij het portret van Steph Davis wordt geschetst, een buitengewone sportvrouw die al 20 jaar als professioneel klimster en BASE-jumper letterlijk op het randje leeft en veel extreme records heeft gebroken.

 

 

Op 5 oktober 2017 is de première van de E.O.F.T. in München en van 6 tot en met 25 oktober reist de tour door heel Nederland. CHOICES is als eerste film geselecteerd voor het programma van de European Outdoor Film Tour 17/18. CHOICES is het portret van buitengewone sportvrouw Steph Davis die niet terugdeinst voor moeilijke keuzes. Zij benadert het leven, net zoals een nieuwe klimroute: een compromis kan, maar alleen als het echt moet.

Het twee uur durende E.O.F.T.-programma telt 6 tot 8 inspirerende filmdocumentaires die de bezoekers meenemen in de wereld van outdoor, sport, reizen en avontuur. Europa’s grootste outdoor filmfestival toert van oktober 2017 tot en met februari 2018 door 13 Europese landen. De première is op 5 oktober in München, daarna reist de tour door naar Nederland.

Wat staat er vandaag op het programma: skydiven – of toch liever een basejump? Een ‘normale’ keuze in het dagelijkse leven van de 43-jarige Steph Davis. Wanneer ze het haar hond – Cajun – zou vragen, dan zou hij vol overtuiging voor de basejump kiezen. Zodat hij Steph kan volgen naar de top van de steile rotswand en hier wacht tot haar parachute enkele seconden na de sprong in het diepe zich met een luide knal opent. Cajun rent hierna snel naar beneden om Steph bij haar landing weer op te wachten. Al met al een normale vrijdagochtend in Moab, Utah.

Dit is de plaats waar de professioneel klimster en BASE-jumper zich al twintig jaar thuis voelt. Het kleine huis aan de rand van de stad deelt ze met haar partner Ian, hond Cajun en haar kat Mao: een kleine oase midden in de woestijn, waar de droge struiken uitstrekken tot de horizon. Het waren de rode rotsen en de talloze klimroutes die haar hebben doen besluiten om hun vagebond-leven op te geven en zich hier te vestigen. Zij verruilde 4 wielen tegen vier muren.

 

 

Naast haar hond, huis en tuin zijn er geen overeenkomsten met dat van haar buren die hun kinderen naar school brengen en een normale baan hebben. Eigenlijk was deze weg ook voor haar uitgestippeld. Tot ze het klimmen ontdekte. Ze stopte met haar rechtenstudie en nam het heft in eigen hand. Een bijzondere beslissing, maar beetje bij beetje gaven de successen haar gelijk. Steph Davis is de eerste vrouw die alle toppen van het Fitz Roy massief in Patagonië heeft bedwongen. De eerste die de Salathé Wall bij El Capitan in Yosemite Valley vrij – zonder zekering en zonder touw – trotseerde en de eerste vrouw die een route in de categorie 5.11 free solo heeft beklommen. Voor Steph is dit de meest pure vorm van klimmen, maar ook die met het grootste risico.

Steph is zich ervan bewust dat ze leeft op het randje. Vier jaar geleden verloor ze haar man Mario Richard bij een gezamenlijke wingsuit-basejump in de Dolomieten. Ook haar eerste echtgenoot Dean Potter kwam in 2015 bij een wingsuit-basejump om het leven. Desondanks laat Steph haar droom om te vliegen niet los – de passie die ze samen met haar huidige partner Ian deelt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.