Sint Maarten na Irma en Jose

Na orkanen Irma en Jose is de schade op St. Maarten aanzienlijk. Het eiland heeft een grote behoefte aan hulp, maar kijkt ook alweer naar de toekomst.

Impact is groot op het eiland

De impact van orkanen Irma en Jose op St. Maarten zijn enorm. Zowel het Nederlandse als het Franse deel van het eiland zijn zwaar getroffen. Rolando Brison, Director van het St. Maarten Tourist Bureau laat in een statement weten dat hulp uit Nederland en de rest van de wereld bijzonder gewaardeerd wordt. “De schade aan het eiland loopt in de miljarden dus alle hulp is welkom om het eiland er zo snel mogelijk weer bovenop te helpen. Er zijn diverse initiatieven op gang gebracht en we krijgen veel steun vanuit Nederland. Dat waarderen we enorm.”

 

 

Eerste aandachtspunt is om medische ondersteuning en hulpgoederen op het eiland te krijgen, bewoners van basismiddelen te voorzien en de infrastructuur zo snel mogelijk te herstellen. Huizen, hotels, ziekenhuizen en wegen op St. Maarten zijn flink beschadigd door orkaan Irma. Bewoners van het eiland hebben behoefte aan eerste levensbehoeften zoals drinkwater, babyvoeding en toiletartikelen. Ook is er behoefte aan mankracht voor fysieke hulp om het eiland weer op te bouwen.

 

 

Het vliegveld is inmiddels weer open, met name voor militair verkeer en hulpgoederen. Het St. Maarten Tourist Bureau doet er alles aan om toeristen die nu nog op het eiland zijn zo snel mogelijk weer richting huis te laten reizen en heeft daartoe ook contact met luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties. Vanochtend zijn de eerste toeristen -via Curaçao- vertrokken.

“We zijn ervan overtuigd dat St. Maarten er weer bovenop komt. Het is lastig om voorspellingen te doen over termijnen, maar wij hebben zeker vertrouwen in de toekomst. December is voor St. Maarten een populaire maand voor bezoekers en ik hoop dat wij tegen die tijd weer klaar zijn om toeristen te ontvangen.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.