Herfst in Bourgondië met Le Boat

Van het Canal de Bourgondië naar het Canal du Rhône au Rhin, langs de Saône en de Doubs… Wij ontdekken een prachtig Bourgondië in goud gedost, een geweldig mooi landschap in zachte herfstkleuren. Pleziervaart en toerisme vanaf de vertrekbases in Fontenoy-le-Château, Gray, Saint-Jean-de-Losne of Branges, zijn heel goed te combineren tijdens een vaarvakantie zonder vaarbewijs met Le Boat. Over wijnroutes en paadjes door de wijngaarden, door landschappen, langs dorpjes en erfgoed, het proeven van lokale specialiteiten…de leuke en interessante activiteiten komen vanzelf op uw pad. Volop genieten van het naseizoen, ver van alle drukte… Het ligt allemaal voor de hand tijdens een vakantie met Le Boat.

Wijn, wijnstokken, wijngaarden, wijnmakers…

Langs de Saône, de Seille, het Canal van Bourgondië en het Canal du Centre, ontdekken wij uitgestrekte
wijngaarden en proeven wij veel goede ‘grand cru’ wijnen uit de Mâconnais (Bourgondië, Côtes de Nuits,
Chambertin, Mercurey, Mâcon en meer…).

 

 

Om iets unieks te ervaren lassen wij een halte in bij Verdunsur-le-Doubs, in Gergy, waar we met een authentieke Jeep door de wijngaarden van de Côte de Beaune rijden met een gids die de pracht van de landschappen becommentarieert en die ons veel over oenologie bijbrengt.

Erfgoed millésimé

Vertrokken uit Saint-Jean-de-Losne, langs Saône, laten wij ons verleiden door de rijkdom van de bourgondische cultuur en de stadjes vol geschiedenis. We gaan af op de monumenten en de kastelen van steden als Gray of Auxonne om ze te bewonderen voordat we genieten van een voortreffelijk diner met vanzelfsprekende ‘millésimé’ wijnen.

 

 

Een geraffineerde pauze voor lekkerbekken

Wij ontdekken de wijngaarden van de internationaal gerenommeerde Côte de Beaune door aan te leggen vlakbij Chagny langs het Canal du Centre. Wij laten ons ook veroveren door de fantastische witte wijn
Rully en de lokale kazen. En door het onweerstaanbare gebak van l’Ambroisie in Chalonsur-Saône waar wij leren hoe we ‘éclairs au chocolat’ en ‘macarons’ kunnen maken. We proeven ter plaatse of nemen het mee.

Activiteiten te over!

Van dichte bossen naar groene weilanden, wijngaarden en adembenemende landschappen, Bourgondië is een haven van vrede. Te voet, met de fiets of te paard ontdekt u een majestueus landschap en liefelijke steden langs de Saône. Wilt u op de boot blijven dan slaat u natuurlijk een hengeltje uit om een
snoek, snoekbaars of forel te vangen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.