De 7 mooiste verblijven op een boot

Het geldt waarschijnlijk niet voor matrozen, vissers of entertainers op cruiseschepen, maar voor velen is een nachtje op een boot echt even iets anders. Het frisse zeebriesje, het mooie uitzicht en de aankomst op de plek van bestemming, dit alles bij elkaar maakt het tot een unieke ervaring.

Of je nu het liefst op een kleine boot zit of op een luxe jacht, aangemeerd in een haven of rustig dobberend op een rivier, Booking.com weet waar je naartoe moet! Daarom is deze lijst opgesteld met de best beoordeelde botels over de hele wereld. Iedereen aan boord!

Ha Long, Vietnam

Bij Aphrodite Cruises is het luxe wat de klok slaat. Het stijlvolle personeel zorgt ervoor dat jij je als een VIP behandeld voelt zodra je aan boord bent. Foodies zullen watertanden bij de overdadige maaltijden. Een aantal kamers is voorzien van een hot tub en een terras, zodat je kan bubbelen met uitzicht op zee, geheel privé. Niet in jouw hut? Dan biedt het dek een prachtig panoramisch uitzicht.

Amsterdam, Nederland

Houseboat Ms 3 Gebroeders is de beste plek om een authentieke woonbootervaring op te doen in Amsterdam. De boot ligt in het centrum, maar wel net buiten de echt toeristische gebieden. Met een drankje op het open dek voel je je de koning te rijk! Host Monique is supervriendelijk en zorgt ervoor dat de koelkast gevuld is met gratis bier, wijn en snacks. Ook zorgt ze ervoor dat bij je ontbijt een versgeperste jus d’orange klaarstaat.

 

 

Venetië, Italië

Van dit klassieke jacht krijgen bootliefhebbers geheid sterallures. Yacht Bert Venezia is een elegant, 30 meter lang jacht, aangemeerd in de jachthaven van Sant’Elena. Het biedt zes mooie hutten met airconditioning en uitzicht op de Lagune van Venetië en het Lido. Je geniet van het ontbijt op een van de drie dekken die het schip rijk is. De ligplaats is net ver genoeg van het St. Marcoplein om niet het geroezemoes van de toeristenmassa’s te horen: hier kun je genieten van het uitzicht terwijl je kabbelt op de golven.

Alleppey, India

Er is geen betere manier om de vredige backwaters van Kerala te ontdekken dan per kettuvallam – een traditionele woonboot van tropisch hardhout, afgewerkt met visolie. De grote, prachtige boten van Xandari Riverscapes glijden langs de met palmen begroeide oevers van het Vembanadmeer, en die ervaring kan alleen worden omschreven als poëtisch. Alle maaltijden zijn inbegrepen – en dat is pure verwennerij, want gasten van Booking.com zijn lyrisch over het eten.

Sheffield, VK

De gezellige en gastvrije Houseboat Hotels liggen aan de kade van de Victoria Quays in Sheffield, op slechts vijf minuten lopen van het stadscentrum. Iedere boot heeft een keuken, die van alle moderne gemakken is voorzien, en biedt verblijf aan maximaal vier personen. Dat maakt deze boten ideaal voor gezinnen, en kinderen vinden het prachtig om de vissen en eenden te spotten. Als extra’s vind je er een muziekinstallatie, bordspellen en ruimte om buiten te zitten, die is verlicht met kleine lampjes.

 

 

Suisun City, VS

Het Barkissimo Yacht Hotel ligt in de haven van Suisun City en heeft een klassieke inrichting, zodat je je meteen kapitein van het schip waant. Denk daarbij aan mooie details als echt hout, een panoramisch uitzicht en iedere dag een luxe ontbijt van drie gangen. Als je toe bent aan echte ontspanning, dan kun je terecht in de wijnbar op het bovendek of het spabad, beschikbaar in een aantal hutten.

Genève, Zwitserland

De moderne kamers van de Floatinn Boat-BnB zijn allemaal voorzien van een patrijspoort met uitzicht op het Meer van Genève, dus je hoeft niets van de beroemde fontein Jet d’Eau te missen. De accommodatie biedt een zonnedek en is een favoriet onder reizigers van Booking.com, waarschijnlijk vanwege de vriendelijke service en het onbelemmerde uitzicht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.