Eten & Drinken in Lyon

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
Lyon staat bekend als de ‘hoofdstad van de gastronomie’, er zijn maar liefst 2000 restaurants en vooral vleesgerechten komen veelvuldig op de menukaarten voor. Aan het gezellige straatje Place Saint-Paul vind je leuke cafés en restaurant en ook in de knusse straat Place neuve Saint-Jean vind je talloze leuke en goede eetgelegenheden.

Place neuve Saint-Jean in Lyon

Place neuve Saint-Jean

Restaurants in Lyon

Bar à Gônes – Place Saint-Paul

In dit charmante vintage ingerichte café geniet je van heerlijke Franse specialiteiten die als hapjes worden aangeboden. De bediening is zeer vriendelijk en spreekt goed Engels, ze vinden het geen probleem om de menukaart persoonlijk in het Engels aan je uit te leggen. Het terras bestaat uit enkele tafeltjes, dus met mooi weer is het aan te raden om te reserveren.

Adres: 5 Place Saint-Paul, Lyon

Bar à Gones in Lyon

Bar à Gones

Vintage inrichting van Bar à Gones in Lyon

Vintage inrichting van Bar à Gones

Franse specialiteiten

Franse specialiteiten

Le Francois Villon

Le Francois Villon heeft een opvallend entree, met kleine tafeltjes en er worden typische franse gerechten als slakken geserveerd. De bediening is uiterst vriendelijk en er is een engelse menukaart beschikbaar. Het is een populair restaurant, dus reserveren is zeker aan te raden.

Adres: 20 Rue du Boeuf, 69005 Lyon

Le Francois Villon in Lyon

Le Francois Villon

Bouchon in Lyon

Le Cafe des Federations

Deze Bouchon staat bekend als een van de beste bouchons van Lyon, het heeft een sfeervolle franse inrichting en je geniet van typische Lyonnaise gerechten. De eigenaar komt persoonlijk langs om de menukaart toe te lichten en helpt je bij het maken van je keuzes.

Markt langs de Saône

Iedere dag, behalve op maandag, is er aan de Quai St. Antoine markt, als culinair liefhebber geniet je van talloze stalletjes met verse vis, vlees, kaas, groenten en fruit, deze vormen een schilderachtig decor langs de rivier de Saône. Iedere zondag is er een boeken- en kunstmarkt.

Uitgaan in Lyon

Het festival van het licht dat jaarlijk in december plaatsvindt is het belangrijkste evenement in Lyon, ieder jaar trekken de verlichte straten van Lyon miljoenen bezoekers. Met muziek, dansoptredens en toneelstukken is het een spektakel voor jou en oud.