Kom naar de bijzondere kunstbeurs in Antwerpen

Schoonhovense Wendy van Buren maakt als edelsmid de mooiste sieraden, maar ondervond dat deze — net als de werken van andere kunstenaars — op veel kunstbeurzen niet optimaal tot hun recht kwamen. Dat moest anders. Vorig jaar organiseerde Wendy samen met een vriend voor het eerst PeperArt, een tweedaagse expositie die steeds op een andere locatie wordt gehouden.

Vanwege het succes vindt op 16 en 17 september de tweede editie plaats en wel op Kasteel Sterckshof in Antwerpen. “De eerste editie vond plaats in de industriële omgeving van ECI Cultuurfabriek in Roermond”, vertelt Wendy enthousiast. “Deze keer hebben we voor het sfeervolle Kasteel Sterckshof gekozen, dat normaal gesproken gesloten is voor het publiek. Alleen al de locatie maakt het een bijzondere kunstbeleving.”

Diversiteit aan disciplines

“In totaal doen dit jaar ruim 30 kunstenaars mee, afkomstig uit verschillende landen – van Nederland en België tot Frankrijk en Spanje – en met een grote diversiteit aan disciplines. We selecteren op niveau en kwaliteit, dat staat voorop. Daarnaast zoeken we naar aparte combinaties; op PeperArt vind je glaskunst, schilderijen én ambacht films in één ruimte.”

Inspirerende ontmoetingen

“Je kunt kunst pas echt goed begrijpen en zien als er ruimte is voor een gesprek. Om die reden bieden we alle gelegenheid voor interactie tussen bezoekers en kunstenaars. Op deze manier ontstaan inspirerende ontmoetingen. Ook bij kunstenaars onderling is sprake van een vruchtbare kruisbestuiving; er komen heel interessante samenwerkingen uit voort.”

 

 

Jong talent

“We bieden jong talent een podium, waaronder een groep van zeven jonge goud– en zilversmeden die aan het begin staan van hun loopbaan. Eindexamenkandidaten van de Dutch Shoe Academy exposeren bovendien hun eindwerkstukken én laten zien hoe je op ambachtelijke wijze schoenen maakt.
Het thema dit jaar is Kunst en Ambacht.”

 

 

Eindexamenkandidaten van de Dutch Shoe Academy exposeren hun eindwerkstukken. Ze tonen het proces van ontwerp tot het vervaardigen van een schoen. Zeven pas afgestudeerde goud– en zilversmeden presenteren zich tevens als Jong Talent tezamen op PeperArt.

Winnaar Rijksstudio Award 2015

Duinkers & Dochters hebben een armband ontworpen in boekvorm. 1400 pagina’s met afbeeldingen geselecteerd uit etsen van Rembrandt uit de collectie van het Rijksmuseum. Het uitgangspunt was de boekbind-techniek. De pagina’s in goud op snee vormen een streng en passen om je pols. Ze zijn gebonden met een variant op de ‘gekruiste brocheersteek’. De boekarmband is in een oplage van 25 exemplaren geproduceerd. Op PeperArt vertellen ze het verhaal over deze bijzondere armband.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.