Driekwart van de alleenstaande Nederlanders vierde zijn vakantie met anderen.

In je eentje op reis? Dapper en inspirerend! De avontuurlijke reiziger die backpackend door India crosst en zijn eigen plan trekt, de drukbezette huismoeder die even haar hectische leventje ontvlucht en de frequent reiziger die zijn ervaring en enthousiasme deelt in groepsverband.

De vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS liegen er niet om: driekwart van de alleenstaande Nederlanders vierde zijn vakantie met anderen. Verrassingsreisorganisatie srprs.me noteert verdubbelde boekingscijfers op hun ‘Solo Together’ trips. Hiermee verrast de ‘blind break’ aanbieder haar reizigers twee keer: de bestemming én de reisgenoten zijn een surprise!

Bucketlist: trend solo samen reizen

Nederlanders gingen in 2016 samen 35,5 miljoen keer op vakantie, 7,5% van alle reizigers is single en gaat minstens één keer op vakantie. Niet alleen singles trokken er alleen op uit: twee procent van de solo reizigers heeft een gezin of partner (bron: CBS). Er wordt tegenwoordig niet meer gek opgekeken wanneer je in je eentje op pad gaat. Een solo trip staat bij velen dan ook hoog op de bucketlist. Niet alleen om te ervaren hoe het is om helemaal op jezelf aangewezen te zijn, het merendeel vindt het juist heerlijk om met niemand rekening te houden zodat ze hun eigen plan kunnen trekken. Toch blijkt uit het onderzoek dat de solo reizigers wel graag gezelschap zoeken (driekwart volgens CBS). Alleen reizen in combinatie met groep onbekenden naar een verrassingsbestemming: dat is de dus toekomst!

 

 

Voor degenen die graag alleen op pad willen maar toch een back-up gezelschap zoeken, biedt verrassingsreisorganisatie srprs.me een oplossing met het thema Solo Together. Het aantal reizigers dat zonder elkaar te kennen met zo’n groep op reist gaat verdubbelt jaarlijks. Totaal staat de teller op 900 Solo Together reizigers (107 groepstrips) en naar verwachting komen daar dit jaar nog bijna 200 reizigers bij. Oprichter Raymond Klompsma; ‘Reizen draait bij ons om voelen, niet om denken. En dat is leuk om met anderen te doen! Reizigers die nog twijfelen om alleen op verrassingsreis met ons te gaan kiezen er vaak voor om in een groep te gaan. Daarna durven ze alleen of de ervaring was zo tof dat ze nog een reis plannen met hun Solo Together-reisgezelschap.’

 

 

Solo Together boeken? Dan kan je er van uit gaan dat je met vier tot acht andere reisbuddy’s vertrekt naar Europese stad waar je verblijft in een hostel. Gezellig met z’n allen een biertje drinken in de stad? Liever alleen de streek ontdekken? Dat kan uiteraard ook! En kijk niet gek op als je als alleenstaande plotseling de liefde van je leven tegen het lijft loopt: srprs.me heeft al heel wat liefdes (en vriendschappen!) zien opbloeien de afgelopen twee jaar, zoals Reinier en Jamie die hun verhaal doen op deze blog. Vanwege de groeiende populariteit vertrekken er in de maand augustus maar liefst vijftien Solo Together trips (128 reizigers). Vanaf september wordt er iedere week een Solo Together trip aangeboden.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.