Dit zijn de best bereikbare luchthavens van Europa

Praag (PRG) is bekroond als best bereikbare luchthaven van Europa. Voor het onderzoek is er gekeken naar luchthavens die het populairste zijn onder Nederlandse reizigers. Berlijn (TXL) heeft de tweede plek veroverd en Venetië (VCE) maakt de top drie compleet.

Reisplatform deed onderzoek

GoEuro, het reisplatform voor treinen, bussen en vluchten in Europa, heeft meer dan zeventig luchthavens onderzocht. Dit onderzoek is gebaseerd op basis van gegevens over de afstand van de luchthaven naar stadscentrum, vervoersmiddel, transfertijd en reiskosten.

 

 

Praag (PRG) is als beste bereikbare luchthaven bekroond onder Nederlandse reizigers. Het vliegveld ligt 15 kilometer van het stadscentrum. Daardoor ben je lekker snel van de gate in het stadscentrum, namelijk een kwartier. Dit ritje kost je slechts € 0.90. De tweede plaats is voor Berlijn (TXL). De afstand van de luchthaven is 10 kilometer en met de bus ben je binnen 20 minuten in het centrum voor €2.80. Venetië (VCE) sluit de top drie af. De snelste manier om in het centrum te komen is de bus. Dit 12 kilometer lange tripje duurt 20 minuten en kost 8 euro.

 

 

Als het op snelste transfer aankomt is de luchthaven van Nice (NCE) de beste keus. Binnen 5 minuten sta je in het centrum van deze prachtige stad. Bij luchthaven Frankfurt-Hahn ben je minder snel in het centrum. Met een transfer van 85 minuten is dit de langzaamste uit de lijst. Voor de goedkoopste transfer moet je in Wrocław (WRO), Polen zijn. Een busritje van het vliegveld naar het centrum kost je slechts €0.72. Daarentegen is Stockholm (ARN) de duurste. Met 29 euro voor een transfer van het vliegveld naar het centrum eindigt dit vliegveld onderaan.

Luchthaven El Prat T1 in Barcelona

Barcelona Luchthaven El Prat T1


Naast Praag, Berlijn en Venetië staan ook luchthavens als Barcelona (BCN), Madrid (MAD), München (MUC), Milaan (MXP), Rome (FCO), Londen (LHR) en Parijs (CDG) in de top 10. Voornamelijk luchthavens uit Italië staan veelvuldig in de hogere regionen van de lijst. Ook Spanje doet het goed met twee luchthavens in de top 10. Daarmee kan geconcludeerd worden dat zowel Italië als Spanje nog steeds populaire bestemmingen zijn onder Nederlandse reizigers.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.