Ongerept Bali

Dat Bali dé bestemming is voor een yoga-retraite, surftrip of ultieme relaxvakantie is inmiddels geen verrassing meer. Maar wist je dat Bali nog zo veel meer te bieden heeft? Bewonder de ongerepte natuur van het Nationaal Park West-Bali, bezoek klein paradijs Nusa Lembongan, ga ziplinen op Nusa Ceningan, spot de mooiste vissen tijdens een duik- of snorkeltrip op Nusa Penida en kom tot rust in de Banjar Hot Springs. Ontdek verrassend Bali!

Nationaal Park West-Bali

In het noordwesten van Bali ligt het Nationaal Park West-Bali. In dit ruim 190 vierkante kilometer grote nationale park is het landschap enorm gevarieerd: van regenwouden en droge savanne tot (mangrove)bossen, bergen, zandstranden en koraalriffen. Vogelspotters halen hier hun hart op met zo’n 160 vogelsoorten, inclusief de iconische Balinese spreeuw. Onder water is het een drukte van jewelste met vele soorten vissen en kleurrijke koraalriffen. Ga met een gids op pad en ontdek dit ongerepte stuk Bali!

 

 

Nusa Lembongan

Op zo’n half uur varen van Bali vind je een klein paradijs: Nusa Lembongan. Het eiland met prachtige stranden en gezellige restaurantjes leent zich perfect voor een scootertocht. Je komt langs de mooiste tempels, kijkt uit over de blauwe zee en bezoekt gemakkelijk buureiland Nusa Ceningan, dat met een brug verbonden is aan Nusa Lembongan. Bij Devil’s Tear slaan woeste golven spectaculair tegen de rotsen, waardoor het water soms wel tot 10 meter de lucht in spuit. Het allermooiste strand is Dream Beach, dat zeker aan haar naam voldoet. Wil je het strand liever bijna voor jezelf? Bezoek dan Secret Beach.

 

 

Abyss Zipline in Ceningan Island Resort

Adrenalinejunkies opgelet! Voel jij wel wat voor het ultieme gevoel van vrijheid terwijl de woeste zee onder je tekeer gaat? Dan is de Abyss Zipline in het Ceningan Island Resort iets voor jou! Kijk hier voor meer info.

Nusa Penida

Nusa Penida is een stuk groter dan buureilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan, maar is vele malen onbekender bij toeristen. Hoewel Bali op slechts een half uur varen afstand ligt, lijkt het alsof je in een andere wereld beland bent. De natuur op het eiland is ongerept en toeristen zijn er nauwelijks: de witte stranden heb je voor jezelf, op wat locals na die je maar wat graag welkom heten. Maar het hoogtepunt is toch wel duiken of snorkelen. Met een beetje geluk spot je rifhaaien, hamerhaaien of zelfs walvishaaien.

Banjar Hot Springs

Vlakbij Lovina Beach vind je de heilige Banjar Hot Springs. In een prachtig groene omgeving komt er heerlijk warm water uit de monden van mythische, draakachtige stenen wezens. Het vulkanische zwavelwater van 37 graden Celsius heeft een ontspannend effect en is al helemaal ideaal voor mensen met reuma. Ga voor een sterke massage van water dat vier meter naar beneden spuit en geniet van een traditionele lunch in het gezellige restaurant.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.