Ervaar gay prides over de hele wereld

Met de World Pride in Madrid afgelopen juni is het gay pride-seizoen officieel begonnen! Over de hele wereld vieren mensen de LGBTI-cultuur met parades, protestmarsen, muziekfestivals en andere events. Dompel jezelf onder in de festiviteiten en maak de feestelijkheden van dichtbij mee. Wil je dit jaar nog langs een internationale Pride? Booking.com helpt je bij het vinden van de beste overnachtingsmogelijkheden om dat te doen.

Amsterdam Pride

De Amsterdam Pride is begonnen op 29 juli en duurt nog tot 6 augustus. De Nederlandse LGBTI-gemeenschap organiseert tal van evenementen zoals straatfeesten, concerten en de Drag Queen Olympics. Populaire locaties zijn de Zeedijk, het Rembrandtplein en de Reguliersdwarsstraat. Het hoogtepunt van de Amsterdam Pride is de parade; deze vindt niet plaats in de straten van Amsterdam, maar op de wereldberoemde grachten. Tijdens de Canal Parade op zaterdag 5 augustus varen tachtig prachtig versierde boten door de grachten in het hart van Amsterdam.

 

 

Als je je tijdens je verblijf in Amsterdam wilt omringen met Nederlands design, dan moet je absoluut het prachtige hotel Andaz bezoeken. Het ontwerp en decor van elke kamer is van de hand van Marcel Wanders. Het hotel biedt ook een eigen restaurant, Bluespoon, en een spa- en wellnesscentrum, zodat je je na een nacht feesten lekker in de watten kunt laten leggen. Dit hotel ligt precies op de route van de Canal Parade.

 

 

Montréal, Canada

Normaliter duurt de Montréal Pride – ook bekend onder de naam Fierté Montréal – slechts zeven dagen, maar dit jaar organiseert de Montréal Pride ook de eerste editie van de Canada Pride. Dit evenement zal tien dagen duren, inclusief twee weekenden boordevol festiviteiten. De feestelijkheden beginnen op 11 augustus en omvatten feesten, sportactiviteiten en een grote conferentie. De parade vindt plaats op de laatste dag van de pride, 20 augustus, en begint op de hoek van Drummond Street en eindigt bij Parc des Faubourgs waar het feest doorgaat met de MEGA T-DANCE tot de slotceremonie.


Accommodatietip: Lofts du Vieux-Port
2017 is een bijzonder jaar voor Montréal, omdat de stad dan haar 375ste verjaardag viert, dus waarom verblijf je niet in Vieux-Montréal, vlak bij Gay Village? Lofts du Vieux-Port biedt lofts met een volledig uitgeruste keuken, een bad of douche en gratis Wi-Fi. Gasten van Booking.com zijn dol op de locatie: de appartementen bevinden zich in de buurt van het openbaar vervoer, restaurants en de rivier Fleuve Saint-Laurent. Dit is de ideale plek om te genieten van het comfort van thuis en het spektakel van de Montréal Pride.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Maak je al plannen voor volgend jaar en wil je de London Pride niet missen? De Pride in London Parade vindt plaats in juli 2018 en begint op Regent Street en eindigt bij Whitehall; ook hier zullen honderden groepen en praalwagens meedoen en dat is slechts één van de zestig evenementen die gepland zijn in de Britse hoofdstad.

Accommodatietip: Devonshire Club & Hotel
De Devonshire Club is een exclusieve, besloten sociëteit gevestigd in een 18de eeuws voormalig pakhuis van de Britse Oost-Indische Compagnie, en een groot georgiaans stadshuis. Het heeft zijn eigen boetiekhotel met individueel ingerichte kamers; toegang tot de privéclub is inbegrepen voor de duur van je verblijf. Devonshire Club & Hotel ligt in de City of London, niet ver van de metro- en treinstations; zo kun je makkelijk naar een van de vele London Pride-evenementen reizen. Gasten van Booking.com zijn dol op de accommodatie vanwege het personeel en omdat het er zo schoon is.

Berlijn, Duitsland

De Berlin Pride staat ook bekend als Christopher Street Day (CSD), een naam die werd gekozen om de Stonewall Rellen in Christopher Street, New York te herdenken. De eerste Berlin CSD werd gehouden op 30 juni 1979 en is sindsdien enorm gegroeid. Elk jaar in juli komen er meer dan een half miljoen mensen samen om te feesten en te protesteren tijdens een kleurrijke parade met veel muziek en praalwagens.

Accommodatietip: 25hours Hotel Bikini Berlin
Het hoog beoordeelde 25hours Hotel Bikini Berlin bevindt zich tussen de Nollendorfplatz en de Kurfürstendamm, het beginpunt van de Christopher Street Day Parade. Dit coole, hippe en kleurrijke hotel bevindt zich in het Bikini-Haus, een voormalig naaiatelier voor dameskleding. Vandaag de dag is het een echte ‘urban jungle’ inclusief palmbomen en hangmatten; de naam van de bar van het hotel is zelfs ‘Monkey’. 25hours Hotel Bikini Berlin heeft zijn eigen bakkerij en elke nacht draaien er dj’s; het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand, maar je kunt bij het hotel ook een Mini huren om de regio rondom Berlijn te verkennen.

Sydney, Australië

De Sydney Pride heet voluit de Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras en vindt plaats in februari/maart wanneer de zomer in Australië net ten einde komt. De pride biedt een filmfestival, de Bondi Beach Drag Races, academische discussies en allerlei soorten feesten. Natuurlijk is er ook een parade, deze staat gepland voor zaterdag 3 maart 2018. De parade vindt ’s avonds plaats, begint bij Hyde Park en eindigt bij in Moore Park. Niet alleen de deelnemers, maar ook de toeschouwers dragen de meest uitzinnige outfits, dus: dress to impress!

Accommodatietip: The Capsule Hotel
Deze futuristisch uitziende accommodatie in het hart van het Central Business District van Sydney ligt op slechts een korte wandeling van Hyde Park en vele andere bezienswaardigheden. Het doet een beetje denken aan een hostel, maar in plaats van in een stapelbed, slaap je in je eigen capsule. Je hebt je eigen kluisje, locker, LCD TV, USB- en hoofdtelefoonpluggen, spiegel, verstelbare lampen, wekker en volledige klimaatregeling. Het grootste voordeel: het is betaalbaar! Zo houd je dus meer geld over om te feesten!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.