Hoofdstad Franse Ardennen toneel van tweejaarlijks marionettenfestival

Ieder oneven jaar is Charleville-Mézières in de Franse Ardennen het toneel van het befaamde ‘Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes’, ’s werelds grootste marionettenfestival. Een soort Ardennenoffensief waar het leger nu bestaat uit poppenspelers van 115 theatergezelschappen wereldwijd – waaronder vier uit Nederland.

place Ducale à Charleville-Mézières

Negen dagen lang is de binnenstad het speelterrein van marionetten en poppen in allerlei kleuren en formaten. De 18e editie vindt plaats van 16 -24 september. De Franse Ardennen zijn een ideale dichtbijbestemming met een reisafstand van 385 kilometer tussen Amsterdam en Charleville-Mézières en 165 kilometer vanaf Brussel. Nadere info op www.festival-marionnette.com.

Grootste ter wereld

Met 400 shows verdeeld over 9 dagen is het Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes wereldwijd het grootste festival in zijn soort en trekt zowel artiesten als bezoekers over de hele wereld. In september is de stad Charleville-Mézières letterlijk het decor voor de 115 theatergroepen die, verspreid over 30 locaties, hun kunsten ten tonele zullen brengen.

 

 

Nederlands & Belgisch tintje

Theatergroepen uit 23 landen nemen dit keer deel aan het tweejaarlijkse spektakel waaronder ook vier Nederlandse gezelschappen: Electric Circus, Judith Nab, Stuffed Puppet Theatre en T Magisch Theatertje. Uit België treden eveneens op: Théâtre d’un Jour – TIJ, Théâtre des 4 Mains & Froe Froe Th, Les Royales Marionnettes en Gare Centrale/Agnès Limbos. Agnès Limbos is een van de eregasten van het festival.

Finland in het zonnetje

Ter ere van de 100-jarige onafhankelijkheid staat Finland dit jaar centraal tijdens het Festival Mondal des Théâtres Marionnettes. Acht shows, waarvan drie premières, zullen het land tijdens deze editie in het zonnetje zetten.

Charleville-Mézières

Met een 51.813 inwoners is Charleville-Mézières de grootste stad van de Franse Ardennen. In Charleville voert de klassieke renaissancestijl de boventoon, Mézières aan de overkant van de Maas heeft een middeleeuws karakter. Het Place Ducale is een van de mooist barokke pleinen in Noord-Frankrijk en is gebouwd naar het evenbeeld van het Place des Vosges in Parijs. De stad ligt centraal in de regio, met nabij het Lac des Vieilles Forges in de groene Maasvallei en het stadje Sedan – met het grootste kasteel van Europa. Beide steden liggen langs de Maasfietsroute die ook wel ‘voie verte Trans-Ardennes’ heet.

Overnachting

De plaatselijke VVV beschikt over een accommodatielijst en heeft eveneens een Marionettenarrangement. Tevens heeft Charleville-Mézières een uitstekende camping met 121 staanplaatsen dat op loopafstand van het centrum ligt. Nabij ligt ook camping Du Port Diseur in Monthermé en camping Base de Loisirs d’Haulmé in Haulmé. Vanwege de grote belangstelling wordt geadviseerd bijtijds accommodatie te reserveren. www.charleville-tourisme.com.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.