Waarom je dit jaar nog naar Malawi moet vliegen

De vriendelijkheid van de bevolking, de diversiteit aan landschappen en de vele (water)activiteiten maken Malawi tot een vakantiebestemming voor iedereen. Voor jong en oud, of je nu wilt relaxen of liever actief bent en of je nu van vogels houdt of van de big five.

1. Prachtige landschappen

Als een van de kleinste landen van Afrika beschikt Malawi over een verscheidenheid aan prachtige landschappen. Het hoogste gebied is gelegen op zo’n 3.000 meter, terwijl het laagste punt van Malawi net boven de zeespiegel ligt. Het verschil tussen deze hoogten op een kleine oppervlakte alsmede de invloed van Lake Malawi zorgen voor een ongekende biodiversiteit. Met talrijke plateaus vanwaar men adembenemende vergezichten heeft. Malawi is ook het land van thee en koffie. De prachtige plantages liggen als een groene deken over het land.

 

 

2. Warme hart van Afrika

Een absoluut hoogtepunt van een Malawi-reis is de ontmoeting met de lokale bevolking. Stuk voor stuk zijn de Malawianen vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. Iedere reiziger wordt met een lach, een dans en vrolijk gezang verwelkomd en de warmte is op meters afstand al voelbaar. Naast het bezoeken van het historische en culturele erfgoed van het land, is het ontmoeten van de lokale bevolking een fantastische ervaring. Gedurende het jaar vinden er veel ceremonies, tradities en evenementen plaats, waarbij het de moeite waard is om een festiviteit bij te wonen. En, je bent altijd van harte uitgenodigd om een lokaal gerecht mee te eten.

 

 

3. Actieve reiziger

Het veelzijdige Malawi heeft de avontuurlijke en actieve reiziger veel te bieden. Het prachtige Lake Malawi is een eldorado voor de watersportliefhebbers; zeilen, kajakken, boottochten, waterskiën of wake-boarden. Ook is het meer één van de beste plekken om te duiken in zoetwater, waarbij duizenden kleurrijke vissen te bewonderen zijn. Niet zo’n waterrat? Pak de jeep en bezoek een van de nationale parken om de wildernis te ontdekken. Uiteraard zijn er ook voldoende wandel- en mountainbikeroutes met indrukwekkende vergezichten. Deze routes zijn met name gelegen in de hooglanden. Minder actief? Rijd langs historische plekken, lokale dorpjes en heb de tijd van je leven met de vrolijke inwoners.

4. Wildlife bestemming

Het kleine Afrikaanse land is gezegend met een diversiteit aan flora en fauna. Het Majete Wildlife Reserve mag zich sinds 2012 tot het selecte gezelschap van de Afrikaanse ‘big five’ parken rekenen. Hoewel Malawi niet over de grootste aantallen wildlife beschikt, zijn er volop dieren te bewonderen. Olifanten, krokodillen, nijlpaarden komen er in zeer grote aantallen voor en zijn veel en makkelijk te spotten. Vogelliefhebbers komen in het Nkhotakota National Park met meer dan 500 tropische vogelsoorten ruim aan hun trekken.

5. Magisch Lake Malawi

Lake Malawi behoort tot ’s werelds grootste zoetwaterbassins en heeft een ongekende variëteit aan vissoorten. Met een lengte van 560 kilometer en een breedte tot 75 kilometer beschikt het over een enorme ‘kustlijn’ met veel en prachtige zandstranden. Verborgen tussen de heuvels die het meer omzomen liggen honderden vissersboten en kano’s op het prachtige meer te schitteren. Geen meer is zo vol van leven als Lake Malawi, met niet minder dan zeshonderd verschillende vissoorten. Rondom zonsondergang verandert het meer in een welhaast sprookjesachtige omgeving met een prachtig kleurenspel.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.