Malawi maakt werk van wildmigratie

De adembenemende natuur, de schoonheid van het idyllische Malawimeer en ontmoeting met talloze diersoorten maakt Malawi tot een bijzondere safaribestemming. Het toeristisch nog onontdekte land beschikt over de meest ongerepte nationale parken van Afrika.

Cheeta’s terug van weggeweest

Sinds afgelopen maand mogen vier cheeta’s het Liwonde National Park als hun nieuwe thuis beschouwen. Deze cheeta’s, een bedreigde diersoort, zijn vanuit Zuid-Afrika overgekomen. Het zijn de eerste vier grote wilde katten die na twintig jaar weer in Malawi rondlopen. De oorspronkelijke populatie was door toedoen van stropers uitgeroeid. De non-profit organisatie African Parks voert in opdracht van de overheid van Malawi het beheer en de bescherming van drie nationale parken; Liwonde, Majete en Nkhotakota.

 

Als onderdeel van een groot migratieproject worden 500 olifanten verplaatst van Liwonde en Majete naar het Nkhotakota Wildlife Reserve. De eerste 250 olifanten hebben vorig jaar al hun weg gevonden naar het leeggestroopte Nkhotakota Reservaat. Dit jaar worden opnieuw 250 olifanten verplaatst van Majete naar hun nieuwe leefgebied. In Nkhotakota is het aantal olifanten door toedoen van stropers van 1500 naar minder dan 100 gezakt. Met de migratie van de dikhuiden en de gestructureerde bewaking van het wildpark werkt African Parks doelgericht aan de groei van het aantal olifanten gedurende de aankomende jaren.

 

 

Big five

Het Majete Wildlife Reserve mag zich sinds 2012 tot het selecte gezelschap van Afrikaanse ‘big five’ parken rekenen. Het 70.000 hectare grote reservaat in de zuidelijke Shire vallei herbergt talloze wildsoorten, waaronder olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. Naast de tot de ‘big five’ behorende wildsoorten is Liwonde NP ‘the place to be’ voor het spotten van grote aantallen nijlpaarden en krokodillen. Het Nkhotakota NP is naast het spotten van grootwild ook een waar paradijs voor vogelaars en vissers. Het park is de habitat van meer dan 500 verschillende tropische vogelsoorten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.