Grote verschillen in tarieven bijzondere vliegtuigbagage

De tarieven voor het vervoeren van een golftas, duikuitrusting of snowboard als vliegtuigbagage lopen sterk uiteen. Uit een vergelijking van vliegticket-vergelijker TIX blijkt dat het prijsverschil voor het vervoeren van sportuitrusting met een afwijkende maat kan oplopen tot 200 euro per retour.

Foto: TIX

Geen richtlijn

Omdat er geen standaard richtlijn is voor bijzondere bagage, hanteert iedere luchtvaartmaatschappij andere regels en tarieven. De duurste airline rekent een fee die gemiddeld bijna vijf keer zo hoog is als de goedkoopste maatschappij. In enkele gevallen loopt het prijsverschil op tot 100 euro per item per enkele reis. Ook de maximaal toegestane afmetingen en gewichten verschillen sterk.

 

 

Waar een duikgezelschap van 4 personen bij Eurowings €800,- kwijt is voor het vervoeren van de eigen duikuitrusting van en naar de Canarische Eilanden, kost dit bij Transavia slechts €232,-. En twee snowboards kosten bij TAP en Air Berlin €200,- per retour, terwijl dit bij Brussels Airlines, Eurowings en Turkish Airlines geheel gratis is.

 

 

Dit bemoeilijkt het vergelijken van totaalprijzen van een vliegreis aanzienlijk. Zeker omdat de exacte tarieven van de afwijkende ruimbagage soms pas laat in het boekingsproces zichtbaar worden. Bij enkele airlines moet eerst de persoonsgegevens van alle meereizende passagiers worden ingevuld, voordat de kosten van de bagage kunnen worden berekend.

Dit betaal je voor bijzondere bagage per luchtvaartmaatschappij

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.