Tarieven ruimbagage tot 30% verhoogd in aanloop naar aankomend vakantieseizoen

Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben de kosten voor het vervoeren van een koffer sterk verhoogd, in aanloop naar het vakantieseizoen. Uit een steekproef van vliegticket-vergelijker TIX.nl blijkt dat 54% van de onderzochte airlines het afgelopen half jaar één of meer tarieven naar boven heeft bijgesteld. De gemiddelde prijsstijging is 21%.

Stijgingen tot 30%

Bij Corendon stegen de tarieven gemiddeld met 30%. Een gezin met één lichte en drie zware koffers is dit jaar per retourvlucht €42 meer kwijt voor de bagage dan vorig jaar. En als een koffer op het vliegveld onverhoopt zwaarder blijkt dan toegestaan is de prijsstijging zelfs nog groter, want het tarief voor overgewicht werd zelfs verdubbeld.

 

 

Ook Eurowings, Transavia, TUIfly en Wizzair verhoogden meerdere ruimbagagetarieven in Nederland, bij Easyjet en Vueling werd één van de bagagetarieven verhoogd. Onder meer KLM heeft de tarieven in 2017 nog niet aangepast.

Variabele tarieven de norm

Inmiddels hanteert bijna de helft van de onderzochte airlines variabele ruimbagagetarieven. Deze kunnen verschillen per periode en per route of reisafstand. Zo ben je voor een koffer van 22 kilo bij Transavia minimaal 17 en maximaal 42 euro kwijt, terwijl een 15 kilo wegende koffer bij Wizzair ergens tussen de €16 en €55 kost.

 

 

Dit bemoeilijkt het vergelijken van totaalprijzen aanzienlijk. Zeker omdat de exacte tarieven van de ruimbagage pas laat in het boekingsproces zichtbaar worden. Onder meer bij Transavia moeten eerst de persoonsgegevens van alle meereizende passagiers worden ingevuld, voordat de kosten voor ruimbagage kunnen worden berekend.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.