Nieuwe wandel- en fietskaart Boeiend Oost-Vlaanderen

Op de eerste dag van de lente-editie van de Tuindagen van Beervelde, werd vandaag een nieuwe toeristische kaart met 5 fietsroutes en 3 wandelroutes in de bloemenstreek ten oosten van Gent voorgesteld. De gratis kaart is nog tot en met zondag op de Tuindagen van Beervelde verkrijgbaar en vanaf maandag ook bestelbaar via de website.

vlaanderen

Toerisme Oost-Vlaanderen en haar copromotoren het Proefcentrum voor Sierteelt en de gemeente Wetteren realiseerden in het kader van het Platteland Plus project B(l)oeiend Oost-Vlaanderen deze wandel- en fietskaart. Het projectgebied omvat de gemeenten Destelbergen, Laarne, Lochristi, Lokeren, Melle, Merelbeke, Moerbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen.

 

 

Dankzij de samenwerking met het Platteland Plus project Uit Goeie Grond van Erfgoedcel Viersprong leiden sommige routes ook door Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem en krijgt het toeristische verhaal een cultuurhistorische meerwaarde.

 

 

Versterkte identiteit voor de bloemenstreek

Oost-Vlaanderen en specifiek de regio ten oosten van Gent, heeft een sterke tuinbouwtraditie. Door samenwerking tussen publieke en private partners in zowel de sierteelt- als de toeristische sector werd een evenementieel en permanent aanbod ontwikkeld. ‘Dit alles versterkt de streekidentiteit van de bloemenstreek en vooral de beleefbaarheid ervan, wat ten goede komt aan de toeristische én de sierteeltsector’ zegt gedeputeerde voor toerisme Eddy Couckuyt.

De trajecten op deze nieuwe kaart leiden wandelaars en fietsers door dat landschap van sierteeltbedrijven, velden en serres, en langs kastelen, bloemistenvilla’s en watertorens. Ook musea, bezoekerscentra en horecazaken die een link hebben met de sierteelt worden aangeduid. Een overzicht van evenementen, met op kop dit weekend en in het najaar de Tuindagen van Beervelde, en in september het Bloementapijt in Wetteren en de tentoonstelling over de Gentse Azalea in het kasteel van Laarne, nodigt bezoekers uit. Alle informatie, inclusief de trajecten, is te vinden op www.bloeiendoostvlaanderen.be

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.