Met Voigt Travel naar het noorden van Scandinavië

Het landschap is adembenemend, de rust en ruimte ongekend. Het is maar drie uur vliegen en toch klinkt het zo ver weg. Wat weten we eigenlijk van Lapland, het gebied in het noorden van Scandinavië? Welke mensen wonen er? Hoe is het om hier boven de Poolcirkel te leven?

Voigt Travel, dé specialist in bijzondere bestemmingen, laat je met het boekje ‘Portretten uit het Pure Noorden’ kennismaken met hele bijzondere mensen (denk aan een echte Sami of een heuse Arctic Cowboy!) die wonen en werken in Fins Lapland. Nieuwsgierig? Vraag het boekje ‘Portretten uit het Pure Noorden’ dan gratis aan via de mail of via het contactformulier op de website van Voigt Travel. Houd er wel rekening mee dat het boekje in een beperkte oplage is gedrukt, dus op = op. Eind dit jaar wordt het boekje overigens uitgebreid met prachtige met verhalen van mensen die werkzaam zijn in het noorden van Noorwegen, ook een bestemming waarop Voigt Travel rechtstreeks vliegt.

Rechtstreeks naar het noorden van Scandinavië

We reizen de hele wereld af. Naar verre landen voor dat ene onontdekte plekje. We willen iets anders, iets bijzonders. Onze zoektocht kent geen grenzen. Maar waarom zo ver weg als er dichtbij nog zoveel te ontdekken valt? Op nog geen drie uur vliegen van Amsterdam vind je in het noorden van Scandinavië ongekende rust en ruimte, pure stilte en een ongerepte wildernis. Reis met eigen huurauto door een gevarieerd landschap en maak kennis met een gebied van extremen. Ontdek de Noorse eilanden de Vesterålen of de Lofoten waar je kunt kajakken tussen indrukwekkende fjorden? Of ga de zee op met een RIB-boot en aanschouw met eigen ogen duikende walvissen. Wil je beren in hun natuurlijke leefomgeving zien. In de oerbossen in Finland, nabij de Russische grens, kan het! Je hebt het helemaal zelf in de hand. En… even niets zeggen, betekent ook niets horen. Waar in Europa heerst nog absolute stilte en wordt het in de nacht niet donker? Deze unieke bestemming is dichterbij dan je denkt! Zeker nu Voigt Travel 1 x in het weekend en 1 x door de week in de periode tot en met 29 juli 2017 rechtstreeks vliegt op Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en op Tromsø in Noord-Noorwegen.

 

 

Saunayoga

Wie doet er tegenwoordig niet aan yoga zou je haast zeggen. Ook in Fins Lapland is het mogelijk, maar dan wel in een sauna die tot zo’n 50 graden wordt opgewarmd. Een weldaad voor lichaam en geest waarbij je zo’n zes oefeningen doet, die speciaal voor de sauna zijn aangepast. Saunayoga verhoogt de stofwisseling, vermindert stress en helpt je beter te slapen. Voor een optimaal effect is het belangrijk dat je de oefeningen in stilte doet. Hoewel het er vrij simpel uitziet, is het effect in combinatie met de warmte goed voelbaar. Je kunt voor saunayoga dan ook het beste zwemkleding of dunne, soepele kleding met korte mouwen en pijpen dragen. Wil je het ook proberen? Hanna van Ruka Safaris nodigt je graag uit! In lisakki Village, bij het nabijgelegen plaatsje Ruka in Fins Lapland, laat ze je kennismaken met saunayoga en de Finse saunacultuur.

Voigt Travel WinterEvent

De zomervakantie is net begonnen, maar veel mensen zijn al weer bezig om te kijken waar komende winter de vakantie wordt gevierd. Wel eens gedacht aan het noorden van Scandinavië? Hier boven de Poolcirkel is de winter sneeuwzeker, kun je het noorderlicht spotten en kun je skiën combineren met allerlei leuke activiteiten zoals sneeuwscooteren of een huskysafari. Wil je je vooraf laten informeren over deze unieke bestemming? Kom dan naar het Voigt Travel WinterEvent op 30 september en 1 oktober 2017 in het Naarderbos. Iedereen is van harte welkom en de entree is GRATIS (vooraf aanmelden is wel verplicht). Maak kennis met de reisspecialisten van Voigt Travel, de reisleiders en noorderlicht expert Ruben Weytjens. Er zijn doorlopend presentaties en partners uit Fins Lapland, Zweeds Lapland en Noord-Noorwegen komen speciaal over voor deze dag, dus je kunt echt ál je vragen stellen!

 

 

Gezondheidsbossen

Luchtvervuiling en blootstelling aan geluid zijn de grootste milieuproblemen voor de menselijke gezondheid volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Daar hebben ze in Finland geen last van. Dit uitgestrekte land is één groot natuurgebied! Meer dan 65% van het land bestaat uit (naald)bossen en er zijn ook nog eens ruim 180.000 meren. Hier in het land van de duizend meren is het dus niet verwonderlijk dat de Finnen vaak in de prachtige natuur zijn te vinden om de zuivere lucht op te snuiven. Wat een voorrecht, zeker als je je bedenkt dat 75% van de Europeanen in een stedelijke omgeving woont. Professor Liisa Tyrväinen werkt voor Natural Resources Institute Finland. Zij onderzoekt momenteel hoe de natuur het menselijk lichaam én geest beïnvloedt. “Er is sterk bewijs dat de natuur zorgt voor een beter humeur en stress tegengaat. Ze baseert haar uitspraken op basis van Finse en internationale enquêtes en experimenten die het welzijn van mensen in verschillende omgevingen vergelijken. Dus ben je gestrest en toe aan rust? Kom dan naar Finland en laat je verrassen door de oorverdovende stilte en de overweldigende natuur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.