Laat je inspireren voor nieuwe plekken in het noorden van Scandinavië

Finland is een fantastische vakantiebestemming. Ook Lonely Planet denkt er zo over, want dit bekende reisplatform heeft Finland uitgeroepen tot één van de 10 bestemmingen die je een keer bezocht moet hebben. Met een 3e plek is Finland bijzonder trots dat ze als enige Europese land staan genoteerd in Lonely Planets ‘Best of Travel 2017’.

Alleen Canada (1) en Colombia (2) houden Finland nog af van de eerste plaats, zie www.lonelyplanet.com/best-in-travel. Nog een leuk feitje: Finland staat als 11e genoteerd in de top 20 als het gaat om de meest bosrijke landen van de wereld. Maar liefst 73% van het land bestaat uit bos. Dus houd je van wandelen, hiken of mountainbiken? In Finland krijg je er geen genoeg van!

Rechtstreeks naar het noorden van Scandinavië

In de winter is het noorden van Scandinavië adembenemend, maar ook in de zomer biedt deze bestemming zo ontzettend veel moois. Daarom biedt Voigt Travel deze zomer ook charters aan die rechtstreeks vliegen op Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en op Tromsø in Noord-Noorwegen. Voigt Travel vliegt 1 x in het weekend en 1 x door de week in de periode van 3 juni tot en met 29 juli 2017. Voigt Travel is overigens de enige touroperator die in de zomer een charterproductie heeft waarbij er rechtstreeks, dus zónder overstappen, wordt gevlogen.

 

 

Camperreizen

Voigt Travel biedt naast fly & drive reizen, ook unieke camperreizen aan naar het noorden van Scandinavië. Je vliegt in 3 uur rechtstreeks naar Rovaniemi, in het noorden van Finland precies op de poolcirkel. Vanaf daar maak je met je ‘huis op wielen’ een onvergetelijke rondreis langs de mooiste locaties in Fins Lapland, Zweeds Lapland en Noord-Noorwegen. Heb je nog speciale locaties op je bucketlist staan? Tijdens je camperreis ben je dankzij het allemansrecht helemaal vrij om te gaan en staan waar je maar wilt. Overnachten aan de voet van de Noorse fjorden? Doen! Kamperen langs één van de duizend Finse meren? Een aanrader! Een camperreis Noorwegen, Zweden en Finland geeft het ultieme gevoel van vrijheid!

Finland 100 jaar

Ga je dit jaar naar Finland, dan is de kans groot dat je een leuk evenement kunt bezoeken. Want dit jaar is het 100 jaar geleden dat Finland onafhankelijk werd. En dat moet worden gevierd. De Finnen vieren dit met festivals in iedere regio. Van buitenconcerten tot culinaire ervaringen en van sauna-avonden tot het uitgeven van postzegels en munten.

 

 

Middernachtzon

De Middernachtzon is het verschijnsel waarbij de zon ‘s nachts niet onder de horizon komt. Dus… krijg je geen genoeg van de zon? Ga komende zomer dan eens op vakantie naar het noorden van Scandinavië. In de periode tussen eind mei en half juli wil de zon boven de poolcirkel maar niet onder gaan. Hoe verder naar het noorden, hoe langer deze periode trouwens. Leuk is het om ’s nachts eens te gaan zwemmen in één van de vele meren of om een nachtwandeling te maken, terwijl de zon alles verlicht. Slapen? Geen probleem. De meeste accommodaties houden er rekening mee. Dat wil zeggen dat er bijna overal gordijnen hangen die nagenoeg geen licht doorlaten.

Walvissen spotten

Heb je altijd al walvissen, met een afstandje van vijf meter naast je boot, willen zien? Op de Vesterålen, een eilandengroep in het noorden van Noorwegen, kan het! Hier zijn de wateren zeer voedselrijk en daar komen de walvissen (maar ook orka’s) al jaar na jaar maar al te graag op af. Met een RIB-bootboot ga je op zoek naar ‘s werelds grootste zeezoogdieren. Op een gegeven moment voel je hoe de spanning wordt opgebouwd. En dan plots komt het moment waarop je hebt gewacht. Een reusachtig lijf gooit zich uit het water omhoog om vervolgens even snel weer te verdwijnen in de diepte van de oceaan. Dat ene kortstondige moment is onvergetelijk. Meestal heb je geluk, want walvissen komen enkele keren na elkaar aan de oppervlakte om even op adem te komen. Walvissen kun je zowel in de winter als in de zomer zien in het noorden van Noorwegen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.