Vakantie à la Tour de France

Dankzij de recente Nederlandse wielersuccessen willen vakantiegangers meer dan ooit een glimp opvangen van renners in de Tour. Maar niet alleen de Tour, ook het Franse landschap, waaronder de geurige lavendelvelden in de Provence, werkt als een magneet op vakantievierders. Vakantiehuizen in Frankrijk zijn dit jaar dan ook zeer in trek constateert Casamundo.

Podiumplaatsen

Met podiumplaatsen voor onder meer Tom Dumoulin bij de Giro d’Italia en Steven Kruijswijk bij de Ronde van Zwitserland, zit Nederland internationaal stevig in het zadel en leeft de Tour meer dan ooit tevoren. De 104e editie van de Tour de France kan dan ook een grote menigte fans verwachten langs de route, want trotse Nederlanders reizen massaal af om hun helden te steunen. Nederlandse vakantiegangers willen de sfeer van de Tour de France zelf ervaren. Het feit dat Nederland een aantal grote overwinningen heeft behaald in voorgaande wielerwedstrijden, maakt deze Tour extra bijzonder om bij te wonen. Frankrijk staat ook dit jaar ook weer hoog in de lijst van populaire vakantielanden: op de tweede plaats na Italië. De Provence is dit jaar de top vijf van meest populaire vakantieregio’s binnengestormd en heeft een mooie vierde plaats weten te veroveren volgens onderzoek van Casamundo.

 

 

Hier kun je Live de Tour ervaren

Hier drie tips van Casamundo voor de beste regio’s op de route om de Nederlandse favorieten aan te moedigen.

Tip 1 – Nouvelle-Aquitaine

De 10e etappe voert van Périgueux naar Bergerac, bekend van de Cyrano wijn, en is met name voor sprinters een interessante tocht. Toeschouwers kunnen genieten van een redelijk vlakke rit door de Dordogne met slechts twee beklimmingen en een sprint naar de finish. De startplaats van de 11e etappe is Eymet, een pittoreske plaats met veel historische panden uit de 15e en 16e eeuw. De Dordognevallei in de vakantieregio Nouvelle-Aquitaine is een mix van kleurrijke landschappen, historische gebouwen, heldere rivieren en authentieke Franse dorpen en steden. Een ideaal uitgangspunt, niet alleen voor Tour-fanaten, maar voor iedereen die wil genieten van ‘la douce France’. Doe hier meer inspiratie op voor een Tour-vakantie in Nouvelle-Aquitaine.

Tip 2 – De Franse Pyreneeën

Klimmen en stijgen: dat zijn de kenmerken voor de ritten in de Pyreneeën. Renners kunnen hier een lange tocht van 214,5 kilometer verwachten van Pau naar Peyragudes en een korte, maar zeker geen gemakkelijke, etappe van Saint Girons naar Foix. Met beklimmingen die stijgingspercentages halen van meer dan 10% zijn de etappes in de Franse Pyreneeën echte kuitenbijters. Leuk detail: in het historische Pau gingen Nederlandse renners al vaak juichend over de finish. Reden genoeg onze favorieten aan te moedigen en wat extra motivatie te geven. Naast de Tour is het berglandschap in het zuiden van Frankrijk erg geliefd onder wandelaars, natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Doe hier meer inspiratie op voor een Tour-vakantie in de Franse Pyreneeën.

 

 

Tip 3 – De Provence

De ritten in de Provence behoren tot de mooiste van de Tour de France. De 19e etappe van Embrun naar Salon-de-Provence is met 222,5 kilometer de langste etappe van de Tour en biedt dan ook vele plekken om een glimp op te vangen van de renners. De achtergrond van authentieke dorpjes, paars bloeiende lavendelvelden en heuvelachtige landschappen zorgen voor spectaculaire ritten en bieden tegelijkertijd een ideale omgeving voor een afwisselende zomervakantie. In de populaire vakantieregio Côte d’Azur, in het zuiden van de Provence, kun je deze zomer sport en actie combineren met relaxen en zonnebaden, want ook de tijdrit in Marseille belooft een waar spektakel te worden. Doe hier meer inspiratie op voor een Tour-vakantie in de Provence.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.