Naarden op de lijst van verborgen schatten van Europa

Reizigers zijn altijd op zoek naar inspiratie bij hun keuze van nieuwe vakantiebestemmingen in eigen land of daarbuiten. Mastercard onthult 44 ‘Hidden Treasures’, stuk voor stuk bijzondere, relatief onbekende en betaalbare reisbestemmingen door heel Europa. Zo bent u verzekerd van een onvergetelijke vakantie.

Spanje

Bovenaan de lijst staat de Noord-Spaanse regio Asturië, met het spectaculair gelegen klooster van Covadonga, een adembenemend juweel dat nog niet wordt overspoeld door toeristen en bovendien een zeer betaalbaar prijsniveau biedt. Malta volgt op de voet met de middeleeuwse stad Zebbug, en derde op de lijst staat de Oostenrijke regio Salzkammergut, met het schitterende Hallstatt-meer.

Top 15 Hidden Treasures

 • Asturië, Covadonga-klooster, Spanje
 • Mdina & Zebbug, Malta
 • Regio Salzkammergut, Oostenrijk
 • Azoren, Portugal
 • Perast, Montenegro
 • Lednice-Valtice, Tsjechische Republiek
 • Eiland Pag, Kroatië
 • Eiland Saaremaa, Estland
 • Regio Volos & Pelion, Griekenland
 • Velika Planina, Slovenië
 • Kaszuby, Polen
 • Naarden, Nederland
 • Kaap Kolka, Letland
 • Donau-delta, Roemenië
 • Balaton-hoogland, Hongarije

De Hidden Treasures van Europa zijn gekozen met behulp van gegevens van Mastercard en informatie van lokale reisbloggers en toeristische experts. De locaties werden beoordeeld op aantrekkelijkheid, drukte, betaalgemak, prijsniveau en voorzieningen.

 

 

“De expertise van Mastercard over de plaatsen waar mensen geld uitgeven heeft geresulteerd in een unieke lijst met aanbevelingen. Reizigers kunnen nu plaatsen vergelijken op basis van aantrekkelijkheid, voorzieningen en kosten,” zegt Adam Blake, hoofd van het International Centre for Tourism Research van de universiteit van het Engelse Bournemouth. “Hun data, gecombineerd met lokale kennis van de te bezoeken plekken, maakt deze lijst bijzonder informatief, ook voor ervaren reizigers.”

Betaalkaart steeds meer reisgenoot

Europese reizigers gebruiken steeds vaker hun betaalkaarten om vakanties te boeken, en onderweg doen ze dat nog meer. Een consumentenonderzoek van Mastercard in 2016 in 12 Europese landen[2] wees uit dat 55% van de reizigers zijn kaart gebruikt om voorafgaand aan de reis vluchten, hotels en andere kosten te betalen, en 45% doet dat tijdens de reis. De meesten reizen liefst kortere afstanden in eigen land of naar buurlanden. Mensen geven onderweg het meest uit aan hotels, kleding en restaurants; ze gebruiken hun kaart het vaakst in delicatessenzaken, restaurants en bars en voor vervoer. In Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Estland geven bezoekers het meest uit met hun kaart. Javier Perez, President van Mastercard Europa zegt:

 

 

“Steeds meer mensen over de hele wereld kiezen voor de voordelen van reizen zonder contanten, zowel zakelijk als privé. Mastercard wil vakantiegangers en zakenreizigers helpen om zowel voor, tijdens als na de reis optimaal gemak te ervaren. Dat doen we met betrouwbare, innovatieve en eenvoudige betaaloplossingen. Mastercard Hidden Treasures helpt reizigers om nieuwe, spannende reizen te plannen naar bestemmingen die een bezoek meer dan waard zijn,

Met het oog op zorgeloos gebruiksgemak onderweg doet Mastercard reizigers de volgende tips en weetjes aan de hand:

 • Wees u bewust van de extra diensten die de kaart biedt, zoals beveiliging, aankoopverzekering en reis- en vrijetijdsservices die uw reis nog specialer kunnen maken.
 • Laat uw bank of kaartuitgever weten waar u heen gaat, zodat ze u sneller kunnen helpen, mocht er iets mis gaan.
 • Sla het contactnummer voor ‘Verloren of gestolen kaart’ op in uw smartphone, zodat uw kaart snel geblokkeerd kan worden.
 • Als u in een café of restaurant met uw kaart betaalt, vraag dan de bediening om met de kaartlezer naar uw tafel te komen, of loop zelf mee naar de betaalterminal bij de kassa.
 • Zet nooit uw pincode op papier, en sla hem ook niet op in uw smartphone.
 • Als u in het buitenland met uw kaart betaalt, doe dat dan in de lokale muntsoort. U krijgt dan de beste wisselkoers.
 • Controleer uw bankafschriften en meld foutieve of onterechte toeslagen binnen 30 dagen. Als u iets verdachts opvalt, bel dan uw bank.
 • Met Mastercard zero liability bent u beschermd tegen ongeautoriseerde afschrijvingen – aankopen die u niet gedaan hebt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.