Meeste autopech in Frankrijk en Duitsland

Nog steeds gaan veel Nederlanders met de auto op vakantie. Dit gaat alleen niet altijd zonder problemen. Er gebeuren regelmatig ongevallen of vakantiegangers rijden schade in het buitenland. Uit de cijfers van SOS International blijkt dat de meeste autopech ontstaat in Frankrijk, en de meeste schades worden gereden in Duitsland.

Top drie landen met meeste autopech

Uit de gegevens die het bedrijf GoedkoopsteAutoverzekering onderzocht blijkt in de top drie van landen met de meeste autopech Frankrijk op nummer 1 staat, Duitsland op nummer 2 en Italië op nummer 3. De meest voorkomende oorzaken van autopech zijn problemen met de motor, accu, of startproblemen. In de top 3 landen met de meeste schadegevallen staat op 1 Duitsland, op 2 Frankrijk en op nummer 3 België. De meest voorkomende oorzaken van schadegevallen zijn aanrijdingen, eenzijdige ongevallen en objecten op de weg.

 

 

Ook een lekke band een veelvoorkomende oorzaak van autopech in het buitenland. Dit veroorzaakt vooral problemen omdat veel mensen geen reservewiel in de auto hebben liggen. Het is dus van belang om tijdens een autovakantie altijd een reservewiel mee te nemen. Daarnaast is het ook verstandig om vooraf aan een autovakantie de auto goed te controleren, zo is de kans op pech een stuk kleiner.

 

 

Ook dit jaar verwacht de ANWB weer topdrukte op de snelwegen in Europa. Het is dus verstandig om vooraf aan een autovakantie te checken welke dagen het druk wordt op de weg, zodat deze dagen gemeden kunnen worden. Houd daarnaast ook rekening met de verschillende eisen per land in Europa. Zo is het in Frankrijk bijvoorbeeld verplicht om een alcoholtest in de auto aanwezig te hebben. Daarnaast is het altijd verstandig om een veiligheidshesje en gevarendriehoek in de auto aanwezig te hebben.

Ook voor autovakanties in Nederland moet vooraf met een aantal zaken rekening worden gehouden. Zo zijn vanaf 1 juli 2017 de gele praatpalen niet meer te gebruiken. Door de komst van de mobiele telefoon is de praatpaal overbodig geworden. Neem tijdens een autovakantie altijd een opgeladen mobiele telefoon mee. Zo is het toch mogelijk om hulpdiensten in te schakelen mocht dit nodig zijn.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.