De 4 mooiste wandelroutes van Frankrijk

Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan vakantie. Het afwisselende landschap en de goed onderhouden paden maken het de perfecte bestemming voor een wandelvakantie. Of je nou op zoek bent naar een uitdaging in de Alpen of wilt genieten van vergezichten over zee, Frankrijk biedt het allemaal!

frankrijk-simons-images

En een bijkomend voordeel is dat je er zo bent. Als je met de auto gaat, sta je al binnen een dag te genieten van de ongerepte natuur om je heen! Frankrijk heeft een uitgebreid systeem van wandelroutes: dagtrips, meerdaagse routes of zelfs routes waar je meerdere weken over doet. Wij maakten een top 4 van de mooiste en meest bijzondere wandelingen die dit land kent.

 

 

1. Grand Randonnée 20 – Corsica

Bergmeren, vergezichten over de Middellandse zee, charmante berghutjes, afwisselende natuur: de route Grand Randonnée heeft alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke tocht. Het is waarschijnlijk de meest fameuze wandelroute van Frankrijk en wordt ook wel de zwaarste route van Europa genoemd. Maar, laat je hierdoor niet afschrikken! Je kunt de route namelijk indelen zoals je zelf wilt.

De route loopt diagonaal van het noorden van Corsica, over de bergruggen in het hart van het eiland tot het zuidelijke plaatsje Conca. In totaal is de route zo’n 170 km lang en hij kan in 15 dagen gelopen worden. De wandelroute is op te delen in twee gedeelten, namelijk het noordelijke deel en het zuidelijke deel. Het noorden is het zwaarst doordat je door bergachtig gebied loopt. Het zuidelijke gedeelte is toegankelijker en ook geschikt voor minder gevorderde wandelaars. Twijfel niet langer en trotseer (een deel van) deze mythische wandelroute.

tour-de-mont-blanc-simons-images

2. Tour du Mont Blanc – Franse Alpen

De Franse Alpen zijn natuurlijk het perfecte toneel voor een wandelvakantie. Of je nou één dag, een paar dagen of een paar weken wilt wandelen, je geniet gegarandeerd van de wonderschone natuur en de rust. Eén van de bekendste routes van de Franse Alpen is de befaamde Tour du Mont Blanc. Hij staat bij vele wandelaars op de bucketlist en dat is niet voor niets! De vergezichten zijn ongekend mooi en de route zelf is niet erg moeilijk waardoor hij voor veel wandelaars goed te lopen is. De route is in totaal zo’n 170 kilometer lang en kost je gemiddeld 10 dagen. Kies maar vast een comfortabele backpack en wandelschoenen uit voor deze fantastische tocht door de Alpen!

 

 

3. Haute Randonnée Pyrénéen – Pyreneeën

Ben je op zoek naar een echte uitdaging, een hardcore wandelavontuur? Dan is de Haute Randonnée Pyrénéen wat voor jou! Deze langeafstandswandelroute loopt midden door de Pyreneeën van de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse zee, over de grens tussen Frankrijk in Spanje. De in totaal zo’n 900 kilometer lange wandeltocht kost je gemiddeld 45 dagen. Weinig mensen doen deze zware tocht dan ook in één keer. Velen kiezen ervoor om hem in etappes te doen. De HRP is misschien zwaar, maar biedt de kans om volledig terug te keren naar de natuur, aangewezen op jezelf, de uitrusting die je meedraagt, je conditie en je doorzettingsvermogen. Durf jij deze ultieme uitdaging aan?

4. GR 21 – Normandië

Zilte zeelucht, adembenemend hoge krijtrotsen en glooiende velden. Dit vind je op de Grand Randonnée 21 in Normandië. Dat het Franse landschap zeer afwisselend is, bewijst deze route. De GR21 is allesbehalve een typisch Franse bergroute, maar dat maakt hem zeker niet minder mooi. De 180 kilometer lange route loopt van het kustplaatsje le Tréport naar de havenplaats le Havre. Hiertussen geniet je van pittoreske dorpjes met een bijna Engelse sfeer, de imposante krijtrotsen bij Étretat, kiezelstranden, zandstranden, weidevogels en fantastische uitzichten over Het Kanaal. Je moet er ongeveer een week voor uittrekken om de complete route te lopen… Overnachten kan op campings, hotels of B&B ’s onderweg. Wie wil er nou geen wandelroute lopen waarbij je onderweg een verfrissende duik in de zee kunt nemen en kunt genieten van een heerlijke ‘moules frites’ op een terras?

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.