‘Safety first’ in de Noorse bergen

Reddingsoperaties rond Noorwegens meest bekende bergtoppen zijn de afgelopen jaren toegenomen. Visit Norway hoopt deze trend om te draaien door middel van een nieuwe informatieve campagne. ‘Veel reddingsoperaties hadden voorkomen kunnen worden als toeristen zich van tevoren beter hadden voorbereid. Mensen maken hun eigen keuzes, maar we hopen met onze nieuwe veiligheidsfilms bij te kunnen dragen aan het terugdringen van het aantal reddingsoperaties in de Noorse bergen,’ zegt Visit Norway’s directeur Bente Holm

Interesse voor Noorse natuur neemt toe

De interesse voor de Noorse natuur is flink toegenomen bij zowel de Noorse als buitenlandse toerist, een positieve ontwikkeling. Maar de Noorse reisbranche maakt zich ook zorgen; wat gebeurt er met de reputatie als de rijen voor de meest populaire bestemmingen steeds langer worden en het aantal reddingsoperaties helaas toeneemt? Naast reputatie is duurzaamheid een minstens zo belangrijk aandachtspunt; het waarborgen van de Noorse natuur waardoor zij ook in de toekomst van waarde zal zijn voor de samenleving.

 

 

Ga voorbereid op pad

Door middel van nieuwe films over veiligheid in de Noorse bergen, wil Visit Norway bijdragen aan een veilige beleving van de Noorse bergen voor toeristen. Gefilmd werd bij Noorwegens vijf meest populaire wandelbestemmingen; Trolltunga, Preikestolen, Kjerag, Romsdalseggen en Besseggen. ‘Goede kleding, genoeg eten voor onderweg en het goed bekijken van de weersvoorspellingen voor je vertrekt zijn basisvoorwaarden. Voor wie twijfelt over wat mee te nemen tijdens een wandeling in de bergen, hebben we een speciale paklijst op visitnorway.com gepubliceerd. Wie liever niet alleen op pad gaat kan het beste onder begeleiding van een gids de bergen in. Dat is niet alleen veiliger, ook kan de gids je van alles vertellen over geschiedenis, cultuur en de bestemmingen. Twee vliegen in een klap,’ aldus Holm.

 

 

Eerlijke informatie

‘De films geven een eerlijk beeld van datgene wat de bezoekers te wachten staat. Er is gefilmd op zowel zonnige momenten als momenten met slecht weer, en ze geven concrete tips om goed voorbereid op pad te gaan. De films zijn te bekijken op de speciale ‘safety first’ pagina op visitnorway en zijn te downloaden en te gebruiken voor iedereen die ons wil helpen de informatie te verspreiden’ benadrukt Bente Holm.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.