Grootste maisdoolhof van Nederland geopend

Woensdag 12 juli opende tv-kok Mathijs Vrieze, samen met wethouder van Meel van Nederweert, onder het toeziend oog van tientallen kinderen het grootste maïsdoolhof van Nederland, in het Limburgse Nederweert-Eind.

Trotse eigenaar Wim Gommers van IJsboerderij Gommers heeft zijn keurig onderhouden maïsveld van meer dan tien voetbalvelden groot omgetoverd tot een heuse attractie voor jong en oud. De opening is feestelijk gevierd met een speciale maïs-shizzle onder leiding van Mathijs Vrieze. De jonge bezoekers zijn getrakteerd op verrassende en gezonde maïssnacks, waaronder maïspannenkoeken, maïsmuffins en een maïssmoothie. Het Maïsdoolhof in Nederweert is geopend tot en met eind september en is een initiatief van groenteproducent Bonduelle dat kinderen wil laten ervaren dat maïs niet alleen veelzijdig en lekker, maar vooral ook leuk is.

 

LEES OOK DIT: Ontdek Limburg!

 

Urenlang zoekplezier

Vierenhalf hectare zoekplezier; het Maïsdoolhof staat garant voor een leuk én leerzaam uitje! In een spannende speurtocht leren kids alles over maïs en kunnen op de uitkijktoren ontdekken wat er allemaal te zien valt in het veld. Als ze de uitgang uit het doolhof gevonden hebben, kunnen ze genieten van een bijzonder, home-made maïsijsje; een primeur in Nederland.

Lekker én gezond

Maïs is een graansoort, maar wordt vaak gegeten als groente. Oorspronkelijk komt de plant uit Midden-Amerika, waar maïs al 3000 jaar wordt gegeten. Vooral in Mexico vormt maïs de basis van diverse gerechten. Maïs is veelzijdig, lekker én gezond. Het bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram (12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) en ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezige vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak zijn ook veel kinderen dol op maïs.

Wist je dat

  • Je voor slechts €6,- toegang krijgt tot het maïsdoolhof, inclusief een kopje koffie/thee of bekertje ranja, zakje popcorn, een blikje Bonduelle Crispy Maïs en een bolletje maïsijs.
  • Je bij aankoop van 2 Bonduelle producten naar keuze bij Jan Linders supermarkten het tweede toegangskaartje gratis krijgt?
  • Er ook een urnenheuvel is waar je een kijkje kunt nemen? In deze heuvel zijn twee graven met urnen te zien uit de vroege ijzertijd (600/500 jaar v. Chr.).

 

 

Zomers uitje voor het hele gezin

Een gezellig dagje erop uit met de kinderen? Tot eind september kun je van dinsdag tot en met zondag (met uitzondering van de laatste zaterdag van augustus) van 11.00 uur tot 20.00 uur terecht bij IJsboerderij Gommers in Nederweert-Eind voor urenlang zoekplezier in het maïsdoolhof. Kijk voor meer informatie en diverse arrangementen op de website of op de facebook pagina van ijsboerderij Gommers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.