Boekingen voor Holland America Line’s ms Nieuw Statendam’s maidenvoyage en inaugurele seizoen van Caribische cruises nu mogelijk

Reizigers kunnen nu boeken voor de maidenvoyage en inaugurele Caribische cruises voor het 2018-19 seizoen op het ms Nieuw Statendam. In december 2018 wordt het ms Nieuw Statendam voor het eerst te water gelaten. Dit is het tweede Pinnacle-class schip binnen de vloot van Holland America Line. Op het moment is deze nog in aanbouw bij de Fincantieri Marghera scheepswerf in Italië.

ms Nieuw Statendam

ms Nieuw Statendam

Vertrek scheepswerf

Wanneer het ms Nieuw Statendam van de scheepswerf vertrekt, wordt het 1 december opgeleverd in Venetië. Na aankomst in Civitavecchia (Rome) zal het ms Nieuw Statendam op 5 december beginnen met haar maidenvoyage. Dit is een 15-daagse trans-Atlantische cruise naar Fort Lauderdale, Florida. In het winterseizoen vaart het schip 8-daagse Caribische routes vanuit de haven van Zuid-Florida. Er zijn ook enkele cruises van vier, vijf of elf dagen.

 

 

“Elke mijlpaal die wij bereiken met het ms Nieuw Statendam brengt ons dichterbij de oplevering. De opening van boekingen voor het inaugurele seizoen is een spannende stap waarbij we gasten officieel de gelegenheid bieden hun vakantie te plannen op dit prachtige nieuwe schip.” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “De oversteek is een geweldige kans voor gasten om het schip echt tot in detail te leren kennen en het Caribische seizoen is een perfecte mix van havens die de schoonheid, diversiteit en de ontspannen sfeer van de regio benadrukt.”

Caribische thuishaven in winterseizoen

Op 5 december 2018 vertrekt het ms Nieuw Statendam uit Civitavecchia om haar eerste reis te maken. Het doet er 15 dagen over om de Atlantische Oceaan over te steken en Fort Lauderdale te bereiken. Na het vertrek uit Italië stopt het schip nog in Cartagena en Málaga in Spanje en Funchal op Madeira voordat het zeven dagen op zee vaart. Hier krijgen gasten de kans het schip te ontdekken en gebruik te maken van alle voorzieningen die het te bieden heeft.

Groot aanbod Caribische cruises in winter en voorjaar van 2018-19

Vanaf december 2018 tot april 2019 gaat het ms Nieuw Statendam tijdens het inaugurele seizoen de gouden stranden en zonovergoten hemel van het Caribische gebied ontdekken tijdens cruises vanuit Fort Lauderdale. Alle Caribische routes omvatten stops op Half Moon Cay, het bekroonde privé eiland in de Bahamas dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen, spannende excursiemogelijkheden, exclusieve strand cabanas en kindvriendelijke activiteiten.

De eerste cruise van het ms Nieuw Statendam is een 5-daagse route die stopt op Half Moon Cay en Key West, vertrekkend op 19 december 2018. Daarna vertrekt het schip op een serie van 8-daagse cruises, inclusief een cruise tijdens de feestdagen naar Amber Cove, Dominicaanse Republiek; San Juan, Puerto Rico; St. Thomas, Virgin Islands en Half Moon Cay. Op 30 december 2018 vertrekt een Nieuwjaarscruise naar Half Moon Cay; Ocho Rios, Jamaica; George Town, Grand Cayman; en Cozumel, Mexico.

 

 

De tarieven voor de eerste ms Nieuw Statendam 4- of 5-daagse cruises beginnen bij €499 per persoon, dubbele bezetting. Voor een 8-daagse Caribische cruise is dit €799. De maidenvoyage begint bij €1.999 per persoon, dubbele bezetting. Belastingen, toeslagen en havenkosten zijn inbegrepen.

Over het ms Nieuw Statendam

Het 99.500-ton wegende schip weerspiegelt de voortdurende ontwikkeling van de Holland America Line ervaring. Het design van het schip is vergelijkbaar met het ms Koningsdam, het eerste Pinnacle-class schip. Het ms Nieuw Statendam vervoert 2.666 gasten en beschikt over exclusieve openbare ruimtes. De eigen stijl is gecreëerd door de vooraanstaande interieurontwerper Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten.
Het eerste schip van Holland America Line die Statendam genoemd was, voer in 1898. Het nieuwe schip wordt het zesde schip in de geschiedenis van Holland America Line die dezelfde naam draagt. Door het ‘Nieuw’ Statendam te noemen viert Holland America Line de geschiedenis, het heden en de toekomst van het bedrijf.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.