Tunesië noteert sterke groei toeristen in eerste helft 2017

Tunesië heeft de eerste helft van 2017 bijna 30% meer bezoekers ontvangen dan vorig jaar in dezelfde periode. Het feit dat in veel Europese landen het negatieve reisadvies is opgeheven, droeg sterk bij aan de groei. Het aantal Nederlandse bezoekers groeide met ruim 26%.
tunesie

Opvallend

De sterke groei van het aantal Nederlandse bezoekers naar Tunesië is opvallend, aangezien het negatieve reisadvies voor Nederlandse reizigers nog steeds van kracht is. In Frankrijk en Duitsland, belangrijke markten voor Tunesië waar geen sprake was van een negatief reisadvies, bedroeg de groei in de eerste helft van 2017 respectievelijk 43% en 36%. België groeide met 99%. Aangezien dit land eind februari het negatieve reisadvies versoepelde, is hier goed te zien welk effect dit heeft op het bezoekersaantal.

 

 

Toch nog lange weg te gaan

Bovenstaande cijfers vergelijken de eerste helft van 2017 met de eerste helft van 2016. De vergelijking met 2014, het jaar voorafgaand aan de aanslagen waarna het negatieve reisadvies van kracht werd, levert een totaal ander beeld op. Dan loopt Tunesië in totaal nog 18% achter. Ten opzichte van 2014 gaan er bijna 85% minder Nederlandse toeristen naar Tunesië. Voor de Tunesische economie en de vooruitzichten van de bevolking is het toerisme essentieel. Tunesische autoriteiten hebben daarom een breed pakket aan maatregelen opgestart en uitgevoerd. Reden voor veel landen om het reisadvies te versoepelen zoals recent Denemarken en Noorwegen. Het wachten is nu op groen licht van de Nederlandse overheid.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.