Speciale zomerrondleidingen door de Gevangenpoort en Ridderzaal

Deze zomer organiseren Museum de Gevangenpoort en ProDemos gecombineerde rondleidingen door de Gevangenpoort en Ridderzaal. De gedeelde geschiedenis van deze eeuwenoude gebouwen gaat terug tot de dertiende eeuw, toen de Gevangenpoort de voornaamste toegangspoort tot het Binnenhof vormde.

Van 11 juli tot en met 23 augustus 2017 kunnen beide plekken worden bezocht tijdens een gecombineerde rondleiding. De tours starten van dinsdag tot en met zaterdag om 10:45 uur bij het bezoekerscentrum van ProDemos en duren 1,5 uur. Een ticket kost € 12,50 en kan worden gekocht via de website.

Over Museum de Gevangenpoort

In de dertiende eeuw vormde dit gebouw de imposante hoofdpoort tot het kasteel van de Graven van Holland, nu bekend als het Binnenhof. In de vijftiende eeuw werd dit gebouw ook een gevangenis, waar wanbetalers en verdachte misdadigers werden opgesloten en wachtten op hun proces. Vierhonderd jaar lang was de Gevangenpoort een gevangenis. Sinds 1882 is de Gevangenpoort een museum.

 

 

Over ProDemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa. Het Bezoekerscentrum van ProDemos staat recht tegenover het Binnenhof in Den Haag. Vanuit die plek worden o.a. rondleidingen, educatieve programma’s en debatten aangeboden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.