Deze hotspots moet je beslist bezoeken in Den Haag deze zomer

Lekker genieten op het strand, eindeloos winkelen, je onderdompelen in kunst en cultuur en…. genieten van de allernieuwste Haagse hotspots op culinair gebied. En dat zijn er nogal wat! Den Haag wordt steeds aantrekkelijker voor zowel bewoners als bezoekers, omdat horecaondernemers volop kansen zien in de stad.

Nog nooit werden zoveel nieuwe, hippe horecazaken geopend als deze zomer. Dus bestel een cocktail bij een hippe rooftopbar, maak een culinaire ontdekkingsreis in een food & mood hall, ga naar het nieuwste restaurant van top chef Jamie Oliver of strijk neer in de zonnige haven voor een Aziatisch menu. Deze zomer is het genieten met een grote G in Den Haag, de stad aan zee!

Minglemush:

Good food & good mood
Ontspannen en genieten: dat staat voorop bij Minglemush, de eerste Haagse food & mood hall. Laat je verrassen door het aanbod van de vijftien foodstands. Van Oosterse stoofschotels tot Poolse specialiteiten en van Hawaiiaanse pokébowls tot pizza’s. Het is maar net waar je zin in hebt. Maar gewoon een goede kop koffie of een cocktail drinken kan hier natuurlijk ook. Voor entertainment wordt ook gezorgd: er zijn regelmatig borrels, live optredens of lezingen en je kunt altijd een boek pakken uit de bibliotheek of je uitleven op een arcadespel. Anna van Buerenplein 712, 2595 DH Den Haag

Hofhouse:

Acht verschillende horecabelevingen
Genieten van lekker eten, maar zeker ook van het fantastische pand, de mooie inrichting en het fijne terras: dat doe je bij Hofhouse. In dit nieuwe horecaconcept vind je acht verschillende horecabelevingen. Een vaste plek is er voor de bekende horecaformule SLA, de kwaliteitsburgers van Burgerz, de houtovenpizza’s van Italiaan Da Portare VIA, de eigenwijze Mexicaan MadMex, de Aziatische keuken van Noomi en de heerlijke koffie en tosti’s van Toastable. Er zijn ook twee pop-up plekken voor wisselende concepten. De komende tijd kun je hier terecht voor schepijs en cocktail sorbetijs van Lekkernijs en verse oesters van Zilt en Zalig. Rijnstraat 10, 2515 XP Den Haag

Jamie’s Italian:

Italiaanse lekkernijen met ‘een Jamie twist’
De bekende top chef Jamie Oliver heeft in 2008 samen met zijn Italiaanse mentor chef Gennaro Contaldo Jamie’s Italian opgericht. Een doorslaand succes, want inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan zestig restaurants. En… vanaf 17 juni vind je Jamie’s Italian ook in het centrum van Den Haag! In het fraai ingerichte, betaalbare restaurant smul je van de lekkerste Italiaanse gerechten, geïnspireerd door Jamie’s reizen naar Italië in combinatie met Gennaro’s kennis. Het resultaat? Traditioneel Italiaans eten gemixt met innovatieve ideeën en een Jamie twist. Grote Marktstraat 31, 2511 BH Den Haag

Bleyenberg:
Rooftopbar in hartje centrum

Nachtclub, restaurant, rooftopbar, werkruimtes en een podium: Bleyenberg aan de Grote Markt in Den Haag heeft het allemaal. Het belooft een fijne, inspirerende plek te worden met een kosmopolitische sfeer. Deze ontmoetingsplek opent haar deuren op 6 juli. Je kunt er terecht om te werken en lekker te eten, maar vooral die rooftopbar in hartje centrum en de nachtclub spreken tot de verbeelding. De rooftopbar geeft een geweldig uitzicht over de skyline en de binnenstad. En alvast fijn om te weten: in de winter kun je hier ook gewoon terecht, want de helft van het dakterras is overdekt. 
Grote Marktstraat 10, 2511 BJ Den Haag

 

 

Encore by Simonis:

Smullen van Aziatische gerechten in de haven. Zeg je Simonis, dan denk je aan overheerlijke, verse vis. In ieder geval als je uit Den Haag en omstreken komt. Eind 19e eeuw begon de familie Simonis met een palingrokerij, maar vandaag de dag runt de familie verschillende vis(speciaal)zaken en restaurants. In het derde restaurant dat op deze zomer de deuren opent, staat ook vlees op het menu. Encore by Simonis vind je op een fijne plek in de haven van Scheveningen. Dat wordt bootjes kijken dus, terwijl je op het terras of in het restaurant smult van de heerlijke gerechten. De menukaart is geïnspireerd op Azië, met een focus op Japan. Dr. Lelykade 5, 2583 CL Den Haag

Bink:
Bar-restaurant met panoramisch uitzicht

Vlak achter Den Haag Centraal vind je een markant gebouw: Binck36. Dit voormalige PTT-complex is al jarenlang een creatief bolwerk waar ondernemerschap, creatie en educatie centraal staan. Maar vanaf medio juni is dit ook the place to be om te relaxen en met vrienden af te spreken. Op de bovenste verdieping opent dan Bink, een bar-restaurant met een fantastisch, panoramisch uitzicht en maar liefst twee rooftop terrassen. En wat dacht je van een cocktailbareiland? Bink zal ook regelmatig borrels, feesten en events organiseren, met op de achtergrond de fraaie skyline. Binkhorstlaan 36, 2516 BE Den Haag

 

 

Barn47:
Foodcourt in een Amerikaans pakhuis

Aan de rand van de stad is ook een sfeervolle foodhal verrezen: Barn47, geïnspireerd op de foodhallen uit Madrid en Kopenhagen. Binnen de setting van een groot Amerikaans pakhuis vind je een indrukwekkende foodcourt waar streetfood, comfort food en verfijnde signature dishes worden bereid. Je betaalt een vaste prijs en kunt dan kiezen uit al het lekkers dat hier kersvers voor je wordt klaargemaakt. Een fijne plek ook om met kinderen naartoe te gaan, want die zullen zich prima vermaken in de KidsBarn. Poeldijkseweg 47, 2544 NS Den Haag

En verder…

Van 15-23 juli vindt de eerste editie plaats van The Hague Food Festival. Dit betekent negen dagen lang genieten van events op verschillende plekken in de stad. Behalve dit culinaire festival en de nieuwe culinaire hotspots, heeft Den Haag deze zomer natuurlijk nog veel meer te bieden. Zoals Festival Classique (15-17 juni), De ontdekking van Mondriaan in het Gemeentemuseum (t/m 24 september), het BonFire Beach Fest (1 & 2 juli) en het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen (11, 12, 18 en 19 augustus o.v.b.).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.