Bangalore belangrijke focus bij handelsrelatie Nederland en India

Het werkbezoek van de Indiase premier Modi aan Nederland gisteren stond in het teken van de verdere versterking van de bilaterale relatie tussen Nederland en India. De opening van het nieuwe consulaat-generaal in Bangalore als handelskantoor en de start in oktober van de dagelijkse directe lijndienst van Jet Airways naar deze miljoenenstad dragen hier sterk aan bij.

70 Jaar diplomatieke banden

Nederland en India onderhouden al 70 jaar diplomatieke banden en hebben al 400 jaar een handelsrelatie. Momenteel heeft India 1.3 miljard inwoners en behoort het tot een van de snelst groeiende economieën ter wereld. De stad Bangalore in het zuiden van India biedt een enorm potentieel op het gebied van handel en innovatie en wordt niet voor niets ook wel het ‘Silicon Valley van India’ genoemd. Hier liggen volop kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Andersom kiezen ook steeds meer Indiase bedrijven voor Nederland als Europese uitvalbasis.

 

 

 

 

Jet Airways, India’s toonaangevende internationale full-service luchtvaartmaatschappij, speelt met de nieuwe rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Bangalore in op deze sterk groeiende vraag vanuit het bedrijfsleven. De dagelijkse directe vluchten naar Bangalore vertrekken met ingang van 29 oktober a.s. om 10.50 uur van Amsterdam Airport Schiphol met aankomst om 00.40 uur. De vluchten vanuit Bangalore vertrekken om 02.25 uur en met aankomst in Amsterdam om 08.35 uur (lokale tijden). Naast Bangalore verzorgt Jet Airways ook rechtstreekse verbindingen vanuit Amsterdam met Mumbai en Delhi.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.