Natuur in Idaho

natuur-icoon-verkeersbureaus 
Idaho is qua natuur een spectaculaire en imposante staat. Zo is er Hells Canyon, dieper dan de Grand Canyon, Shoshone Falls, hoger dan de Niagara Falls en de Bruneau Sand Dunes, groter dan de duinen van Death Valley.

Kayaking in  Hells Canyon

Kayaking in Hells Canyon

Idaho heeft de grootste wildernis buiten Alaska en met meer dan 5.000 kilometer aan snelstromende rivieren is zij ook hierin koploper. Doorkruis Idaho over een van de beroemde routes zoals de Salmon of de Sawtooth Scenic Byway en ontdek een divers landschap bestaande uit bergen, bossen en rivieren.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Raften op de Snake River, kamperen in het Sawtooth National Forest, skiën in Sun Valley of wandelen door een maanlandschap in het Craters of the Moon National Monument & Preserve, de natuur in Idaho is zeer divers. Noord Idaho wordt ook wel het merenland genoemd. Dit omdat de gletsjers van de ijstijd honderden prachtige meren hebben achtergelaten zoals Priest Lake, Lake Coeur d’Alene en Lake Pend Oreille.

Crater of the Moon

Crater of the Moon

Centraal Idaho wordt gedomineerd door scherpe bergpieken. De “Snake River Plain”, met haar open vergezichten en bruisende steden vormen het karakter van Zuid Idaho. Hoewel de natuur overweldigend is, kent Idaho wonderlijk genoeg geen officiële National Parks. Wel vormt oostelijk Idaho de toegangspoort tot beroemde parken als Yellowstone en Grand Teton National Park. Zoek in de nabijheid van deze prachtige, maar vaak drukke parken de rust op in plaatsen als Driggs, Victor en Tetonia. Ook hier is het landschap fenomenaal, maar dan zonder de grote aantallen bezoekers die met name aan de andere kant van de staatsgrens verblijven.

Wil je er zeker van zijn dat je tijdens je rondreis door Idaho de mooiste wegen niet overslaat, bekijk dan de Scenic Byways eens goed. Aanraders zijn de Hells Canyon Scenic Byway en de Sawtooth Scenic Byway, maar eigenlijk zijn ze allemaal prachtig.

Upper Mesa Falls Idaho

Upper Mesa Falls