India met kinderen: 9Weergaloze vakantie-ideeën

India is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je de hele familie mee op sleeptouw wilt nemen. Het land is overweldigend, dat is waar. Maar, wie avontuurlijk is ingesteld, goed voorbereid op reis gaat en een behapbaar plan uitstippelt (de afstanden zijn groot), kan zich verheugen op een memorabele paar weken. Daarom: 9 weergaloze vakantie-ideeën voor India met kinderen.

1. Strandvakantie Goa

Begin of eindig een vakantie India met kinderen in Goa. Natuurlijk zijn er de kindvriendelijke stranden zoals Morkim en Agonda Beach, maar je maakt er ook de nodige uitjes. Aanraders: Sahakari Spice Farms om alles over de Indiase keuken te leren en te zien waar de kruiden vandaan komen, de Dudsagar Falls watervallen, een dolfijnentour per boot en dwalen door Fort Aguada.

 

 

2. Duizelingwekkend Delhi

Delhi met kinderen? Reis dan tussen november en maart vanwege het gunstige weer en ontdek een van de groenste steden van India. Breng tijd door in parken zoals Deer Park met veel groen, schaduw en herten of kies de Mughal Gardens bij het presidentieel paleis. Verder doen: een cultureel bootritje in het Akshardam tempelcomplex en een Salam Balak Trust citytour door een deel van de stad, met kinderen die zelf vroeger op straat leefden als gids (in het Engels).

3. De iconische Taj Mahal en Jaipur

Na Delhi reis je per trein naar Agra en Jaipur, twee logische stops voor wie Rajasthan wil verkennen. Met als eerste must-see de Taj Mahal, het mausoleum dat op z’n allermooist is bij zonsopgang. Mis ook niet het mausoleum van Akbar, het Agra Fort en de tombe van Itimad Ud-Daulah, ook wel de Baby Taj Mahal genoemd. Natuurlijk combineer je dit met de prachtige roze stad Jaipur waar je het stadspaleis en Amber Fort bezoekt.

4. Ziplinen bij Blue City Jodhpur

Hoe cool is dat: met grote vaart roetsjen over water, langs Blue City Jodhpur om uit te komen bij het Mehrangarh Fort, een van de grootste forten van deelstaat Rajasthan. Het kan met Flying Fox Asia in Jodhpur. Via 6 ziplines word je getrakteerd op 90 spannende vliegminuten (inclusief instructie). Er is geen minimumleeftijd, wel moet je 1.45 meter lang zijn en als je 16 jaar bent mag ziplinen alleen onder begeleiding van een ouder. Toegang tot het fort is inbegrepen.

5. Nederlandse roots bij Fort Kochi

Arabieren, Britten, Chinezen, Portugezen en Nederlanders hebben hun sporen achtergelaten in de stad Kochi in de deelstaat Kerala. Leer de geschiedenis kennen in Mattancherry Palace, ook bekend als het Dutch Fort, zie de bijzondere Chinese fishing nets met de vissers en verbaas je over de harde werkers op de wasplaats Dhobi Khana waar was van onder meer hotels traditioneel met de hand wordt gedaan.

6. Kajakken in Kerala

Een groot avontuur in de natuur: kajakken door de rivieren, kanalen en stroompjes die de 900 km lange backwaters van Kerala vormen. Laveer tussen houseboats en kano’s met schoolkinderen, zie vissers hun vangst van A naar B brengen en vaar langs dorpjes die je normaal niet ziet. Doe het wel georganiseerd, een lokale gids kent de waterwegen op z’n duimpje.

 

 

7. Jungle fever in Periyar

Periyar National Park is een van de populairste nationale parken in de bergen van Western Ghats, bij de plaats Thekkady in het zuiden van India. Vaar met gids in dit tijger- en olifantenreservaat over het kunstmatig aangelegde meer en ga op zoek naar wilde dieren die zich schuilhouden aan de oevers. Of ga mee met een gegidste jungletrek. Met een beetje geluk spot je een tijger en sta je oog in oog met een kudde olifanten.

8. Drink de Indiase milkshake Lassi

Kraanwater drinken is een no-go in India. Kies altijd flessenwater en check of de fles verzegeld is voordat je de inhoud opdrinkt. Een andere goede dorstlesser voor het hele gezin is de traditionele Indiase yoghurtdrank Lassi. Dit romige drankje lijkt een beetje op een milkshake, wordt overal in India verkocht en bevat meestal fruit zoals aardbeien, mango of banaan.

9. Rondreizen per vliegtuig, trein en privéchauffeur

Rondreizen in India kan georganiseerd en op eigen houtje. Kies voor binnenlandse vluchten, met Jet Airways van bijvoorbeeld Delhi naar Mumbai of boek een (slaap)trein als de afstand iets minder groot is. Reizen per trein geeft je een uniek kijkje in de Indiase cultuur, het land en z’n mensen. Een andere relaxte en betaalbare optie is een auto met privéchauffeur. Deze kun je al in Nederland regelen en anders bij een lokaal reisbureau in India.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.