Lezing over Haagse huizen en buitenplaatsen in het Haags Historisch Museum

Op zondag 25 juni om 14:00 uur geeft kunsthistoricus René W. Chr. Dessing een lezing over de Hollandse buitenplaatsen met speciale aandacht voor die in Den Haag, Leiden en Amsterdam. Vooral in de provincies Gelderland, Utrecht, Noord- en Zuid Holland zijn veel buitenplaatsen te vinden.
f-arntzenius-lucifermeisje-collectie-haags-historisch-museum

Zuid-Holland kent bovendien bekende buitenplaatsen als Huis ten Bosch, Hofwijck, Duivenvoorde en Keukenhof. Daarnaast zijn hier ook talrijke minder bekende huizen te vinden. Tijdens zijn lezing zal Dessing vele van deze huizen behandelen, na een inleiding over de opkomst van kastelen en buitenplaatsen.

Nationale Gids

Als directeur van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) publiceert René Dessing regelmatig over dit onderwerp. Van zijn hand verscheen in het Nationale Jaar voor de Historische Buitenplaatsen 2012 ook de Nationale Gids historische Buitenplaatsen, waarin hij samen met coauteur Jan Holwerda alle 551 historische buitenplaatsen in Nederland beschrijft. Zelf bewoonde hij lange tijd de uit 1632 daterende historische buitenplaats Huis te Manpad in Heemstede.

 

LEES OOK DIT: Een dagje Den Haag

 

De lezing vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm over de geschiedenis van Den Haag als stad van zand en veen waar arm en rijk samenleven.

 

 

Praktische informatie

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.