Eindhoven wint Nationale Citymarketing Trofee 2017

Eindhoven heeft voor de derde keer de Nationale Citymarketing Trofee in de wacht gesleept. Dat is bekend gemaakt op het Nationale Citymarketing Congres in Emmen. In de strijd om de beste citymarketing gemeente van Nederland nam de stad nam het in de categorie +120.000 inwoners op tegen ‘s Hertogenbosch, Zwolle en Den Haag. De jury roemt de hoge ambitie en noemt Eindhoven een blijvende topgemeente op citymarketinggebied. In 2014 en 2015 ging Eindhoven er ook met de winst vandoor.

Structureel en professioneel niveau

Dat Eindhoven als winnaar als de bus kwam is volgens de jury te danken aan het feit dat de citymarketing zich beweegt op een goed doordracht structureel en professioneel niveau. Daarnaast is er sprake van regionale samenwerking en staat kennisdeling hoog in het vaandel. De rol van Peter Kentie als citymarketeer acht de jury in dit proces van grote waarde en noemt zijn branding project “Just ESTonishing” in Estland daarin tot de verbeelding sprekend.

 

 

2016 is voor Eindhoven een jaar geweest waarin meerdere opvallende en media intensieve projecten zijn uitgevoerd, allen passend in de strategische koers die vorig jaar is herijkt. Het vertellen van verhalen die passen bij het DNA en mentaliteit van de stad is moderne marketing geworden.

 

 

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing zijn in de beoordeling meegewogen. Tevens is er gekeken naar spraakmakende en/of opvallende marketingactiviteiten in 2016 die op een innovatieve wijze hebben bijdragen aan het vakgebied. Eén van die activiteiten, campagne ‘Another Citytrip’, werd eerder deze maand al beloond met een Dutch Interactive Award, een initiatief van Emerce.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.