Ontdek Banja Vrucica: wellness en gezondheidparadijs in Bosnië-Hercegovina

Bosnië-Hercegovina ligt in het hart van de Balkan maar is nog vrij onbekend bij de internationale reiziger. Het land heeft echter veel geheimen om te ontdekken zoals een rijke cultuurhistorie, pittoreske landschappen met traditionele dorpjes en wijngaarden en een nog ongerepte natuur met talrijke mogelijkheden voor allerlei activiteiten. Daarnaast biedt het land uitstekende condities voor wellness en gezondheidstoerisme dankzij talrijke natuurlijke bronnen en de kwaliteit van het water en de lucht.

foto-bosnie

Het wellness en kuuroord Banja Vrucica is het grootste centrum voor gezondheidstoerisme van Bosnië-Hercegovina en ligt in het noorden van het land, ongeveer 80 km van Banja Luka en 135 km van Sarajevo. Het complex ligt op 230 meter boven zeeniveau in de vallei van de Usora rivier en wordt omringd door heuvels, bossen en de hellingen van de berg Borja die de “longen” vormen van Banja Vrucica. Het toeristische complex heeft een oppervlakte van 75 ha en is enkele kilometers verwijderd van het stadje Teslić. De activiteiten bestaan uit gezondheidstoerisme, wellness, recreatie en congrestoerisme.

 

 

Banja Vrucica telt 4 hotels met een totale capaciteit van 1000 bedden. Hotel Kardial is een 4* hotel met hoogwaardige accommodatie voor een betaalbare prijs. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, TV, telefoon, mini-bar, airconditioning en WiFi internet. Het hotel beschikt tevens over een wellness en gezondsheidscentrum over twee etages, een bowlingbaan, een à la carte restaurant, congres- en vergaderruimtes en indoor en outdoor sportfaciliteiten voor o.a. tennis, volleybal, basketbal en voetbal.

Het wellness complex van Banja Vrucica heeft verschillende binnen- en buitenzwembaden. Zo zijn er o.a. een recreatiebad, een hydromassage bad, indoor en outdoor baden met thermisch mineraalwater en een speciaal kinderbad.
Verder zijn er verschillende sauna’s, massageruimtes en een schoonheidssalon, voor talrijke behandelingen van klassieke ontspanningsmassages en sportmassages tot en met speciale massages met vulkanische stenen of chocolade of behandelingen met geneeskrachtige modder en acupunctuur.

Het geneeskrachtige water van Banja Vrucica heeft een positieve invloed voor verschillende aandoeningen. Het gezondheidscentrum biedt o.a. programma’s voor de behandeling en de revalidatie bij cardiovasculaire, reumatische of neurologische aandoeningen of revalidatie na botbreuken of operaties aan de gewrichten. Het centrum is uitgerust met de laatste technologie voor een volledige medische screening, waaronder radiologie, echografie, ergometrie, botonderzoek, bloedonderzoek, neurologisch en orthopedisch onderzoek. Tevens biedt Banja Vrucica programma’s voor respiratoire revalidatie en behandelingen met hyperbare zuurstoftherapie. Tenslotte is er ook een moderne tandheelkundige kliniek met een compleet aanbod aan behandelingen tegen zeer concurrerende prijzen.

 

 

Banja Vrucica ligt midden in een prachtige natuurlijke omgeving die talrijke mogelijkheden biedt om te wandelen en te fietsen. Bovendien zijn er talrijke culturele bezienswaardigheden in de omgeving zoals het middeleeuwse orthodoxe klooster Liplje, het katholieke klooster Kondžilo en de steden Tešanj and Doboj met talrijke historische monumenten. Dagexcursies kunnen gemaakt worden naar Banja Luka, de regionale hoofdstad die bekend staat om zijn levendige sfeer en de rafting mogelijkheden op de Vrbas rivier, of Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Hercegovina en een smeltkroes van culturen van oost en west met talrijke bezienswaardigheden.

Banja Vrucica is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig of met de auto. Er zijn 2x per week rechtstreekse vluchten met Wizzair van Eindhoven naar Tuzla, dat op minder dan 2 uur rijden van Banja Vrucica ligt. De afstand van Amsterdam naar Banja Vrucica over de weg is ongeveer 1.600 kilometer en de route bestaat vrijwel geheel uit snelwegen. Een Nederlandse of Belgische identiteitskaart is geldig voor reizen naar Bosnië-Hercegovina.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.