Festival der Zoete Verleidingen in recordtempo volgeboekt

Het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen gaat dit jaar zijn 6e editie beleven. Het smulfeest geniet inmiddels grote bekendheid en trekt bezoekers uit het hele land. Van donderdag 3 t/m zaterdag 5 augustus laten ruim 90 standhouders zien wat ze te bieden hebben op het gebied van zoet. De voorbereidingen gaan goed; inmiddels is er een wachtlijst voor standhouders en ook de taartenbakwedstrijd is al volgeboekt.

festival-zoet

 

 

Dat het festival zo goed bekend staat komt niet in het minste plaats door de idyllische landelijke locatie in Sleen, in de voormalige theetuin, maar nu Bakboerderij van Brownies per Post van Marjolein Kleine. Ook is de organisatie heel selectief wie er mogen staan. Anneke Boekee van Organisatiebureau B-Event: “we hebben dit jaar nog meer deelnemers die lekkere, ambachtelijke taartjes verkopen, maar ook allerlei aanverwante zaken zoals bakbenodigdheden en serviesgoed, bakboeken, jams en ​volop andere leuke zaken die bij de sfeer passen. Een patatkraam zul je bij ons niet tegenkomen”. Toch zijn er ook wel hartigheden. “Veel bezoekers struinen hier de hele dag rond, doen workshops, bekijken de bakdemonstraties in het Baktheater, die zijn op een gegeven moment ook wel toe aan iets hartigs”, aldus Boekee.

Bekende namen

Het Festival der Zoete Verleidingen mag ook weer bekende namen uit de ‘zoete wereld’ begroeten. Rutger van den Broek, Nederlands beste Thuisbakker van 2013, geeft iedere dag een bakdemonstratie. De man die op de televisie alle kijkers betoverde met zijn bakkunsten, is een groot fan van dit festival. Chef-kok Jarno Eggen (2 Michelinsterren) van de Groene Lantaarn uit Zuidwolde demonstreert op donderdag hoe hij een dessert maakt met veldzuring. Vrijdag komt Hilde van Maanen een bakdemo verzorgen. Zij won vorig jaar het programma MasterChef. Patissier Hidde de Brabander, bekend van 24Kitchen, geeft op zaterdag een bakdemonstratie.
De belangstelling voor de patisserie groeit nog steeds en dat merkt organisator Anneke Boekee van B-Event aan alle kanten. Dit jaar zijn er 25 deelnemers aan de taartenbakwedstrijd op donderdag, waaronder een aantal uit België. Het festival is ook buiten Nederland populair. De taartpunten worden verkocht voor het goede doel, De Wensambulance.

 

 

Dit jaar zijn er ook heel veel leuke en leerzame workshops. Er zijn chocolade workshops, barista workshops en je kunt van oud serviesgoed je eigen etagère maken. In een mini-workshop handlettering leer je originele kaartjes en uitnodigingen maken.

Kinderen komen in Sleen volop aan hun trekken, want ook zij kunnen zich culinair uitleven. Dat gaat van zelf koekjes bakken en cupcakes versieren tot sjoelen met roze koeken en tal van knutselworkshops. De locatie met boomgaard en meidoornhagen leent zich er uitstekend voor om wat rond te struinen en inspiratie op te doen.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van donderdag 3 augustus t/m zaterdag 5 augustus, alle dagen van 10-18 uur. Het adres is Bommertsweg 2 in Sleen (Drenthe). De entree is € 7,50 (inclusief kop koffie/thee); kinderen van 4 – 12 jaar € 3,50 (inclusief ijsje).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.