Ontdek de zomerse festivals in het groene hart van Italië

Umbriërs houden van tradities en feesten, maar ook van kunst en muziek- als het maar gezellig is. In de zomer bruist het groene hart van Italië dan ook van de vele festivals. Geniet van jazzy klanken tijdens het Umbria Jazz Festival in Perugia, bezoek verschillende voorstellingen op het Festival dei Due Mondi in Spoleto en luister naar gratis blues-, rock- en soulconcerten met uitzicht op het Trasimenomeer.

Het Trasimeno Blues festival

Het Trasimeno Blues festival

Umbria Jazz Festival in Perugia: 8 – 17 juli

Het sfeervolle historische centrum van Perugia verandert eens per jaar voor tien dagen in een podium voor ’s werelds beste jazzmuzikanten. Het Umbria Jazz Festival, één van de belangrijkste jazzevenementen van Europa, vindt dit jaar plaats van 8 tot 17 juli met wederom een spetterende line up: Ezio Bosso, Mika, Massimo Ranieri, Chick Corea, Stefano Bollani en vele anderen brengen hun jazzy sounds ten gehore. Op het Piazza IV novembre, het hart van de stad, en in de Carducci tuinen zullen gratis concerten gegeven worden. Genieten van zwoele zomeravonden onder het genot van live muziek en een Umbrische wijntje: beter wordt het niet!

 

LEES OOK DIT: Nazomeren in Umbrië

 

Festival dei Due Mondi in Spoleto: 24 juni – 10 juli

In 1958 bracht en Italiaanse operacomponist de Europese en Amerikaanse cultuur samen in één festival voor historische en hedendaagse kunst: het Festival dei Due Mondi. Bijna 60 jaar later is dit ‘Festival van Twee Werelden’ met eersteklas theater-, ballet- en filmvoorstellingen en operasterren in het elegante Spoleto nog steeds immens populair. Op 24 juni wordt het festival geopend met Mozart’s “Le nozze di Figaro” en op 10 juli gesloten door orkest van de Nationale Academie van Santa Cecilia, gedirigeerd door Stefano Bollani.

 

 

Trasimeno Blues Festival – rock, soul en blues: 21 – 31 juli

Het Trasimenomeer is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Naast de schoonheid van het meer is er in juli nog een goede reden een bezoek te brengen aan dit mooie deel van Italië: van 21 tot 31 juli neemt het Trasimeno Blues Festival bezoekers van het Trasimenomeer mee op reis van Mississippi naar Mali. In pittoreske dorpjes als Castiglione del Lago en Tuoro kun je van zonsopgang tot zonsondergang genieten van gratis blues-, rock- en soulconcerten met uitzicht op het meer.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.